Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit kell tenni ha elütök egy...

Mit kell tenni ha elütök egy cicát?

Figyelt kérdés

Kb fél órája jöttem hazafele, ugye már sötét volt, amikor egy fekete macska konkrétan a kerekem elé szaladt.

Esélytelen lett volna kivédeni hogy elüssem.

És hát el is ütöttem.

Mi ilyenkor a helyes magatartás?

2018. jan. 31. 19:46
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

7-es;

Meg amúgysem satuztam volna, hisz mögöttem jött egy másik autós.

Egy kóbor macska meg nem ér nekem annyit hogy összetörjék a kocsim még ha nem is engem vettek volna elő felelősnek.

2018. jan. 31. 21:41
 12/24 anonim ***** válasza:
50%
#5: Neked komolyan lenne szíved feljelenteni az elütött macska gazdáját a keletkezett kárért az autóban?
2018. jan. 31. 21:44
 13/24 A kérdező kommentje:

12:

Meglátsz egy cilát aki kiszalad eléd, te jólelkű ember vagy, nem akarod elütni, inkább keletkezzen kár a kocsidba és elrántod a kormányt?

Elmész szervízbe: 1 millió forintos kár.

És akkor azt mondod hogy legalább a cicusnak nem lett baja?

2018. jan. 31. 22:03
 14/24 anonim ***** válasza:
32%
Egy macska hogyan okoz 1 milliós kárt az autóban? Én nem tudom elképzelni. A kérdésedre a válaszom az, hogy én elütném a macskát, de az biztos, hogy utána nem a gazdáján fogom behajtani a horpadást, ami az autómon keletkezik. Szerintem önmagában az is eléggé fájó neki, hogy a macskája meghalt.
2018. jan. 31. 22:12
 15/24 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó, nem a macska csinál 1 milliós kárt, hanem az elrántott kormány +satuzás következményei (megpördülés, árokba hajtás, hátulról ütközés stb). Egyébként az állat tulajdonosa felel azért, ha az állat kárt okoz. Szóval igen, nyugodtan be lehetne hajtani, ahogy a szomszédhoz átszökő kutya által kinyírt tyúkokat is a tulajdonosnak kell megtéríteni. Az más kérdés, hogy egy macskát bárki letagadna, ha kártérítést követelnének miatta.
2018. febr. 1. 07:37
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

"Meglátsz egy cilát aki kiszalad eléd, te jólelkű ember vagy, nem akarod elütni, inkább keletkezzen kár a kocsidba és elrántod a kormányt? "

Amikor kiszalad elég egy cica vagy bármilyen másik állat, nincs időd racionális döntésre - reflexből fogsz valamit tenni. Ez valószínűleg vészfékezés vagy kikerülés lesz.

Furcsállom a hozzáállásodat, mert úgy tűnik, hogy mérlegelted fékezzél-e vagy sem, ha erre volt időd, mégis mennyire volt ez a helyzet elháríthatatlan?

Egyébként lehet, hogy túlélte a cica, ezért meg kéne állnod és megnézni mi lett vele. Ha él, irány az állatorvos.

2018. febr. 1. 11:04
 17/24 anonim ***** válasza:
#15: Jó, én azt hittem arról beszélünk, hogy "nyugodt szívvel" elütöd. Mintha az előzményekben erről lett volna szó.
2018. febr. 1. 15:29
 18/24 anonim ***** válasza:
38%

Megállni, él-e a cica, és elviszed állatorvoshoz, nem a szaros autódat félted.

Jöttél volna hozzám kártérítésért a kis bzi autód miatt, még meg is kergettelek volna egy vascsővel.

1x ütöttem el egy macskát, egy büdös senkiházi még engem is majdnem elütött, hogy próbáltam az úttestről elvinni a macsekot, mert látta mit csinálok.

Ennyi szar embert, ami van ebben az országban....

2018. febr. 2. 03:15
 19/24 A kérdező kommentje:
18: mindenki felelősséggel tartozik a háziállatáért. Ha nem vagy képes rá vigyázni, ne tarts állatot, vagy ha bajt csinál viseld a következményeit.
2018. febr. 2. 06:14
 20/24 A kérdező kommentje:

Meg milyen kis b*zi meg sz*ros autód?

Azt se tudod milyen autóm van, bár a te rohadó ezres swiftedben lehet nem keletkezne nagy kár.

2018. febr. 2. 06:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!