Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 6 hónap felfüggesztett fogház....

6 hónap felfüggesztett fogház. Elegendő büntetés ez egy lakott területen 100 km/órával száguldó, halált okozó sofőrnek?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon olcsón mérik ebben az országban az emberi életet büntetésileg is, meg anyagilag is. Persze Tomi vagy mások ezt máshogy is láthatják. Itt van a sztori.

[link]

2018. jan. 7. 08:19
1 2 3
 21/23 Alex Fly ***** válasza:

@19: Természetesen. Véletlenül vagy gondatlanságból elég nehéz a megengedett maximális sebesség duplájával száguldozni. Ez teljes mértékben szándékos volt.

Vagy szerinted nem?

2018. jan. 7. 22:52
 22/23 anonim ***** válasza:
43%

"Ilyen óriási sebességtúllépésre ép ésszel nem lehet számítani. Ezt nem várhatjuk el senkitől."

Egyenes úton, fényes nappal, jó látási viszonyok között ha nem tudod felmérni mennyivel jön a szembejövő akkor ne vezess.

Teljesen más az az eset, amikor a Mercis gengszter 150-nel jött takarásból és lebontotta a környéket, arra tényleg nem lehet készülni és nem lehet látni. De a szembejövőről csak látod városban, hogy milyen tempóban jön :D

Országúton hogy fordulsz ki más elő/ kanyarodsz be más előtt? Szemben jön és nem tudod eldönteni mennyivel érkezik, beférsz-e vagy sem?

Nem védeni akarom a hülye gyereket, de a Hungárián 88-nál még le sem trafiznak. Azért tök egyenes úton a lakott terület határán a 100 még nem olyan hű de veszélyes tempó. Ha jól értettem a cikket pár száz méterrel arrébb még szabályosan érkezhetett volna 90-nel, ott a papi ugyanúgy elé fordult volna.

2018. jan. 7. 23:06
 23/23 A kérdező kommentje:
22: Lehet, hogy van valamennyi igazad ebben, bár én ezt csak a helyszínen tudnám eldönteni. Azt viszont lehet tudni (rádióban hallottam), hogy a kirívó (nem 10-20 km-es) sebességtúllépést a bírósági gyakorlatban is olyan tényezőnek ítélik, amire a közlekedés más szereplői nem számíthatnak. Én csak a saját, nem teljesen idevágó példámat tudnám erre felhozni. Fiatal koromban, amikor még nagyon gyors voltam, többször átrohantam gyalogosként a zöld lámpán, de egy idő után abbahagytam, mert többször majdnem elütöttek a kanyarodó autók, akik nem számítottak rá, hogy a semmiből egy pillanat alatt felbukkanok. Szóval a szokatlanul nagy sebesség még egy gyalogosnál is veszélyes.
2018. jan. 8. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!