6 hónap felfüggesztett fogház. Elegendő büntetés ez egy lakott területen 100 km/órával száguldó, halált okozó sofőrnek?
Szerintem nagyon olcsón mérik ebben az országban az emberi életet büntetésileg is, meg anyagilag is. Persze Tomi vagy mások ezt máshogy is láthatják. Itt van a sztori.
"Utóbbinak legfontosabb állítása elég egyértelműen fogalmazva kimondta: ha a megengedett 50 km/órás sebességgel halad a Suzuki, elkerülhető lett volna a baleset."
13m/sec a kettő között a különbség + a fékútban 20 méter. Nem tenném rá a nyakam, hogy ha 50-nel érkezik Tomi akkor nem fordul elé az öreg szerencsétlenül és nem ugyanez a vége.
Elítélem a gyorshajtás, főleg az ilyen mértékű gyorshajtást ennek ellenére nagyon hatásvadász a cikk.
Mégis mi lett volna reális büntetés erre?
én is 6-12 hónapot adtam volna neki, jogosítvány bevonással. bár a felfüggesztett részét kicsit túlzásnak érzem, de valószínűleg jó volt az ügyvédje.
Amit nem írnak az valószínűleg 5-10 évre szóló törlesztőrészlet amit még ajándékba kapott
"egyértelmű hogy olyan mértékű sebességtúllépés történt amire a robogós nem készülhetett fel"
Ez saját gondolat vagy csak mantrázzuk amit olvasunk? :)
Kicsit jobban kinyitja a srác a pénzcsapot és még ennyit sem kap. Esetlegesen másik bíró még fel is menti. Nem ez lenne az első ilyen Magyarországon.
A 2év letöltendő amit előttem írnak meg egyszerű baromság. Senki nem fog két év letöltendő börtönbüntetést kapni mert nem adták meg neki az elsőbbséget. Amennyiben a srác 55el megy és fékezés nélkül áthajt az öregem, még a bíróságig sem jut el az ügy. Ez egy sima gyorshajtás, tragikus véggel.
"Ez egy sima gyorshajtás, tragikus véggel"
gratulálok... sima gyorshajtás. tudod milyen a sima gyorshajtás? amibe nem hal meg senki...
Dugig vannak a börtönök, a bíróságnak ki van adva, milyen ítéleteket hozhat.
Bizonyos országokban ez emberölés, nem szándékos ugye, pl az USA-ban érdemes megnézni, hogy jutalmazzák...kapna vagy 20 évet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!