6 hónap felfüggesztett fogház. Elegendő büntetés ez egy lakott területen 100 km/órával száguldó, halált okozó sofőrnek?
Szerintem nagyon olcsón mérik ebben az országban az emberi életet büntetésileg is, meg anyagilag is. Persze Tomi vagy mások ezt máshogy is láthatják. Itt van a sztori.
Én anyagi káros balesetre adnék ilyen büntetést. Súlyos sérülésre 2 év letöltendőt, halálos balesetnél minimum 5 évet.
Plussz a pénzbeli kárpótlás a sérülteknek/elhunyt hozzátartozóinak.
A letöltendő szabadság vesztés nem mindig a legjobb megoldás 2016-ban 49%-os volt a vissza esési arány!!!!
És aki bejelentett helyen dolgozik az fizeti a nyaralását.
X személy csinál valamit, lecsukják 5 évre kiengedik.. alig fog tudni munkát találni. Azaz vagy folyatja amit régen vagy próbálkozik tovább a tisztességes élet felé, ha közben éhen nem hal.
Attól hogy be van zárva valaki y évre nem fog megváltozni.
Ezzel szemben a kártérítés ilyen esetben hasznosabb szerintem, kifizet az egy pl 5 milliót, (ha 100000ft keres havonta gyakorlatilag 20-25 évig fizeti) megtanulja hogy nem száguldozunk.
@15: ahhoz, hogy a felelősségbiztosításod fedezze az okozott kárt, teljesülnie kell a szerződésben leírt feltételeknek.
Például hogy a járművedet rendeltetésszerűen, az előírásoknak megfelelően használd.
A kétszeres sebességtúllépés nem tartozik ebbe a kategóriába.
"@11: balesetért nem is. De mások életének szándékos veszélyeztetéséért viszont igen."
Szerinted a cikkben például a fiatal szándékosan ütötte el az öreget? Mondjuk ezesetben tényleg durva gyorshajtásról van szó, de ha pl 50 helyett 70-el megyek, és kihajt valaki elém, akkor is rámverik az egészet, ráadásul le is sittelnek, mert meg akartam ölni? Azzal, hogy 50 helyett 70-el megyek?
És ja, néha belegondolok, hogy mi lenne, ha egy családtagomat elütné egy ilyen.... De abba is belegondolok, hogy qrva sokat vezetek, és mi lenne, ha én kerülnék hasonló helyzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!