Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 6 hónap felfüggesztett fogház....

6 hónap felfüggesztett fogház. Elegendő büntetés ez egy lakott területen 100 km/órával száguldó, halált okozó sofőrnek?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon olcsón mérik ebben az országban az emberi életet büntetésileg is, meg anyagilag is. Persze Tomi vagy mások ezt máshogy is láthatják. Itt van a sztori.

[link]

2018. jan. 7. 08:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
54%
Én pl személy szerint közlekedési balesetekért nem is adnék semmilyen fogházas büntetést, de na, ki hogy látja...
2018. jan. 7. 09:59
 12/23 Alex Fly ***** válasza:
72%
@11: balesetért nem is. De mások életének szándékos veszélyeztetéséért viszont igen.
2018. jan. 7. 10:14
 13/23 anonim válasza:
100%
11!Nem tom akkor is ennyire megengedő lennél-e ha családtagodat vagy saját magadat érinteni egy baleset.Legnagyobb érték az élet!
2018. jan. 7. 10:37
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én anyagi káros balesetre adnék ilyen büntetést. Súlyos sérülésre 2 év letöltendőt, halálos balesetnél minimum 5 évet.

Plussz a pénzbeli kárpótlás a sérülteknek/elhunyt hozzátartozóinak.

2018. jan. 7. 12:10
 15/23 A kérdező kommentje:
Én leginkább a 14. válaszolóval értek egyet, de a többi válasz is hasznos. Aki Tomi kártérítési felelősségét feszegeti, annak felhívnám a figyelmet a kötelező biztosításra. Nem az fizet mindent kárt? Vagy a biztosító visszakövetelhet ilyenkor valamit?
2018. jan. 7. 12:17
 16/23 A kérdező kommentje:
Bocs, 15-öt akartam írni.
2018. jan. 7. 12:17
 17/23 anonim ***** válasza:
41%

A letöltendő szabadság vesztés nem mindig a legjobb megoldás 2016-ban 49%-os volt a vissza esési arány!!!!

És aki bejelentett helyen dolgozik az fizeti a nyaralását.

X személy csinál valamit, lecsukják 5 évre kiengedik.. alig fog tudni munkát találni. Azaz vagy folyatja amit régen vagy próbálkozik tovább a tisztességes élet felé, ha közben éhen nem hal.

Attól hogy be van zárva valaki y évre nem fog megváltozni.

Ezzel szemben a kártérítés ilyen esetben hasznosabb szerintem, kifizet az egy pl 5 milliót, (ha 100000ft keres havonta gyakorlatilag 20-25 évig fizeti) megtanulja hogy nem száguldozunk.

2018. jan. 7. 14:13
 18/23 Alex Fly ***** válasza:

@15: ahhoz, hogy a felelősségbiztosításod fedezze az okozott kárt, teljesülnie kell a szerződésben leírt feltételeknek.

Például hogy a járművedet rendeltetésszerűen, az előírásoknak megfelelően használd.

A kétszeres sebességtúllépés nem tartozik ebbe a kategóriába.

2018. jan. 7. 15:50
 19/23 anonim ***** válasza:
42%

"@11: balesetért nem is. De mások életének szándékos veszélyeztetéséért viszont igen."

Szerinted a cikkben például a fiatal szándékosan ütötte el az öreget? Mondjuk ezesetben tényleg durva gyorshajtásról van szó, de ha pl 50 helyett 70-el megyek, és kihajt valaki elém, akkor is rámverik az egészet, ráadásul le is sittelnek, mert meg akartam ölni? Azzal, hogy 50 helyett 70-el megyek?

És ja, néha belegondolok, hogy mi lenne, ha egy családtagomat elütné egy ilyen.... De abba is belegondolok, hogy qrva sokat vezetek, és mi lenne, ha én kerülnék hasonló helyzetbe.

2018. jan. 7. 21:00
 20/23 A kérdező kommentje:
Ilyen óriási sebességtúllépésre ép ésszel nem lehet számítani. Ezt nem várhatjuk el senkitől.
2018. jan. 7. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!