Ha egy mentőauto hasznalja a megkülönböztető jelzést autópályán, de hangjelzést nem, olyankor mi van?
Nem értem a kérdést.
Amúgy hivatalosan vonulásnak az számít, ha a fény és a hang együttesen használva van. Akkor nem szabad megelőzni, stb. A fényjelzés önmagában a káreset helyén használva ad védettséget, azaz bárhol állhatsz és a közlekedőknek fokozott óvatossággal kell megközelíteniük.
Amúgy vonuláskor, bár nem szabályos, le szokás venni a hangot, ha jól belátható, nem forgalmas útszakasz van, vagy éjszaka stb. Bár én annak vagyok a híve, hogy inkább anyázzanak, hogy felébresztettük, minthogy esemény történjen.
üdv egy tűzoltó
Ha nem ad hangjelzést, akkor csak a sebességkorlátot szegheti meg, más szabályokat nem.
Ha nincs rá szükség, akkor le szokták kapcsolni a szirénát, mert eléggé zavaró.
Nem, értem a kérdést. Megkülönböztető jelzés = fény- ÉS hangjelzés. Most akkor mit használ?
Egyébként mindegy, kérdezőkém, te megelőzheted. Neked szabad.
#1: "Amúgy vonuláskor, bár nem szabályos, le szokás venni a hangot"
Te tűzoltó, olvasgathatnád a KRESZ-t! Remélem nem te vagy a sofőr!
ma 19:58
hát reméljük is, hogy majd ha ég a házad, akkor is a kresz tudás elvárása miatt késik hozzád akár a feljebb hozzászóló tűzoltó...
Ne is törődj, tűzoltó kolléga, egyes birkák válaszaival!
Belém azért kötött a nagyokos, mert őszerinte nyugodtan ki lehet lépni a szirénázó mentőautó elé, meg behajtani a kereszteződésbe," mer a lámpán ződ van."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!