Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti becsatoljátok a biztonsági...

Ti becsatoljátok a biztonsági övet? Egyesek miért nem?

Figyelt kérdés

Mindig/általában/néha/soha?

Én enélkül nem is tudnék meglenni az autóban, de komolyan. Konkrétan nagyon rosszul érzem magam, ha nincs rajtam. A szüleim nagyon rá is szoktattak, hogy az mindig kell.

Egyszer autó balesetünk is volt, fejre álltunk a kocsival, és szerintem ez mentette meg az életünket, hogy mindannyian be voltunk kötve.

A buszon kicsit más a helyzet, ott nem érzem magam kényelmetlenül ha nem vagyok bekötve, de az utóbbi időben a biztonság kedvéért már ott is inkább becsatolom, ha van.

2017. dec. 28. 05:33
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
#18 szerencsére itthon még nem láttam ilyet, a görögökről el tudom képzelni, hogy így árulják, ahogy közlekednek az sem semmi...
2017. dec. 29. 17:47
 22/31 anonim ***** válasza:
0%
Hogyan veszélyeztetetem azzal mások életét, ha nem kötöm be magam?
2017. dec. 29. 22:26
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy balesetben elrepülsz.
2017. dec. 29. 22:50
 24/31 A kérdező kommentje:
#22 Ugyanúgy veszélyezteted, mint pl. amikor a teherautó platóján nem rögzítik le a betonkeverőt rendesen.
2017. dec. 29. 23:24
 25/31 anonim ***** válasza:

Mindig becsatolom. A mai kocsik amugy is meg a csipognak ameddig be nem csatolod magad.

Ha normalisan mesz akkor balesetnel segit az ov, viszont ha szaguldozol akkor igazabol teljesen mindegy.

Lattam az autopalyan egy autot ami belement egy kamionba es teljesen szettort az eleje, meg is haltak, nem is voltak bekotve de ha be lettek volna akkor se eltek volna tul.

2017. dec. 30. 18:51
 26/31 anonim ***** válasza:
48%
Változó de az opciók közül inkább a néha. Amúgy valaki mutathatna egy statisztikát ami bizonyítja hogy többször menti meg az ember életét a becsatolt öv mint ahányszor végzetes a nem becsatolt...
2018. jan. 1. 04:04
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Akinek ehhez statisztikára van szüksége, azt szerintem már úgysem lehet meggyőzni. Az ilyen emberek csak a saját kárukból tudnak tanulni, ha túlélik.

A Google használata végtelenül egyszerű, de mivel új év van segítek neked! Az alábbi dokumentum a KSH 2012-es adatait tartalmazza:

[link]

Keresd meg a 103-as táblázatot, ott vannak amire kíváncsi vagy. BUÉK!

2018. jan. 1. 09:06
 28/31 anonim ***** válasza:
48%
És mi van olyankor amikor az ember azért éli túl mert nem volt beövezve és kirepül a pillanatokkal később kigyulladó autóból?
2018. jan. 1. 11:50
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

"És mi van olyankor amikor az ember azért éli túl mert nem volt beövezve és kirepül a pillanatokkal később kigyulladó autóból?"

Láttam már pár balesetet élőben, egyik esetben sem gyulladt ki az autó. A filmeken ez rendszeres, de élőben szerintem ez 1% sincs.

A kirepülés az jól hangzik, egyszer majd próbáld meg be vagy kitörni valamelyik új autó szélvédőjét, még kalapáccsal sem nagyon fog menni. Volt tavaly vagy tavaly előtt olyan eset valami A8-as Audival, ahol a vezető öv nélkül csattant a szélvédőn és belehalt.

Max a régi kéderes szélvédőjű autóknál van esélyed sérülés nélkül kirepülni, a modern ragasztott szélvédős autóknál ahhoz, hogy te átüsd a szélvédőt ahhoz olyan sebességgel kell karambolozni, hogy néhány nyakcsigolyád már ott biztosan törni fog. Ha ezt túl is éled, akkor még be kell csapódnod mondjuk 100km/h-val a másik roncsba, útszéli műtárgyba, fába vagy esetleg az aszfaltba. Sok sikert!

Nagyon sokan el vannak varázsolva. A biztonsági öv szerepe nem CSAK az, hogy az ülésben tartson, hanem az, hogy a nyúlásával megnövelje a lassulásod útját egy balesetnél. Egy komolyabb frontális ütközésnél 60-80-100g pillanatnyi lassulás is felléphet, az öv nyúlása és a légzsák ezt akár 30-40g-vel is csökkentheti.

Ha gondoljátok csinálhatunk egy élő tesztet, keresek egy pesti bontót, veszek egy szélvédőt A oszlopokkal, kiszámoljuk milyen magasról kell ráesni, hogy meglegyen egy legalább 30g és valamelyikőtök nyom rá egy fejest. Viszek két goProt és feltoljuk youtubera. Melyikőtök vállalja be? :)

Persze van a youtube-on is pár sikeres megmenekülés aminek 99,99999%-a mák faktor. Hány ilyen videó van 5-10-20. Évente világszerte több millió autóbaleset történik, ezt szorozzuk fel a youtube elmúlt 5 évével, milyen arányt kapunk? Mondjuk 10 esetben megúszták a balesetet ilyen olyan szerencsés kirepülős módon, 10 esetben a több száz millióból...

2018. jan. 1. 14:35
 30/31 anonim ***** válasza:
John_McClane korrektül összefoglalta a lényeget!
2018. jan. 1. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!