Baleset előzés közben?
Ha már megkezdted az előzést és az autó utána kanyarodott ki, akkor ő a hibás.
Ha már elkezdett kikanyarodni és utána kezdtél előzni, akkor te vagy a hibás mert nem voltál elég körültekintő, amikor megkezdted a manővert.
De gondolom itt az első eset állt fent.
Ha valóban főútvonal volt (kint volt a sárga tábla?) Akkor egyértelműen a kikanyarodó a hibás.
Kereszteződésben csak akkor előzhetsz, ha volt "főútvonal" tábla vagy "kereszteződés alárendelt úttal" tábla.
1es vagyok.
Miért egyértelmű, hogy a kikanyarodó a hibás? Mert mellékútról jött? Ne vicceljetek már.
Ha a mellékútról kanyarodó autó már elkezdte a kanyarodást, de a főúton közlekedő autó ezután kezdett előzni, akkor utóbbi nem bizonyosodott meg a manővere biztonságos kivitelezhetőségéről, és akkor bizony ő lesz a hibás.
Nem tanultatok kreszt? Mindenki a nőket szidja, milyen bénák, de lefogadom mindegyikőtök ffi itt, rajtam kívül.
Lehet szidni persze a nőket, de nekem pl 4 féle járműre van jogsim, picivel több tapasztalatom van, mint sok férfinek.
35N
AZ a hibás aki kijön. Neki elsőbbséget kell adni a védett úton közlekedőknek.
Az igaz hogy nagyon sok ilyen öngyilkos jelölt van, és még volt olyan is hogy engem fenyegetett aki előzött.
A KRESZ szerint csak akkor szabad előzni kereszteződésnél, ha kint van a "rakéta" (magasabb rendű utat jelző) tábla.
Az országban ezt kevesen tudják ez még kevesebben értik.
9-es, idézd a jogszabályt kérlek.
Ugyanakkor tény, hogy ha már megkezdte a kikanyarodást a mellékútról valaki és ebben a helyzetben kezd előzésbe valaki a főútvonalon, akkor nyilván nem voltak adottak az előzés feltételei. De ha már megkezdődött az előzés és eközben hajt ki a mellékútról valaki, akkor elmulasztotta az elsőbbségadási kötelezettséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!