Ha alárendelt útról főútra kanyarodok balra mi a teendő ilyenkor?
Ne kanyarodj ki, ha valaki indexel ki jobbra, akkor sem,az csak szándékot jelent és bármikor változtathat rajta! Engem többször ez mentett meg ,hogy kivártam addig amíg valóában elkezdte a kanyarodást,mert az indexelő csak kint felejtette az indexet, avagy a kereszteződés utáni ház kapu beállojába akart megállni. Ha kimegyek elé nincs az a rendőr vagy bíró aki nekem ad igazat,ha egyáltalán túlélem az ajtóba csapódást... soha nem bizonyítom be, hogy indexelt és nem is fog számítani mert főúton ment.
Mögötted levők meg, ha dudálnak, hangosítsd fel a rádiót ,soha ne hagyd magad befolyásolni ,nem ők viszik vásárra a bőrüket egy rossz döntéssel,hanem te.
"Kereszteződésben beragadni pedig semmiképpen se szabad."
Ezt kiegészíteném azzal, hogy csak lámpás kereszteződésre vonatkozik, ezt sokan nem tudják.
KRESZ 9.§. (7) Zöld fényjelzésnél sem szabad az útkereszteződésbe behajtani, ha azt - forgalmi torlódás miatt - a zöld fényjelzés tartama alatt előreláthatólag nem lehet elhagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!