Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kinek van elsőbbsége ebben a...

Kinek van elsőbbsége ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

[link] ,18.4244962,3a,49.9y,238.61h,90.22t/data=!3m4!1e1!3m2!1sH6KmkuUBG4qZwwrqJ5XDNw!2e0

ebben a pozícióban a szemből balra kanyarodó járműnek van elsőbbsége, vagy a jobbra mellettünk lévő jobbra kanyarodó sávban érkezőnek, ha a balra kanyarodó járműnek nem kell elsőbbséget adni a szemből jövőnek? (mert pl. nincs abban az adott pillanatban szemből jövő jármű?

és ugye mint látható a jobbra kanyarodó sáv is ugyanarra az útra visz mint a szemből balra kanyarodó jármű esetében

2017. nov. 17. 10:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: tudom, ez egy lámpás kereszteződés, így jobban indokolt a tábla kihelyezése, de sok lámpa nélküli, a kérdező által vázolt helyzetnél is láttam már (próbálok majd keresni arra is példát)
2017. nov. 17. 11:53
 12/27 anonim ***** válasza:
67%

szégyenlem, de nem is értem, mi a probléma? Főútvonal tábla sehol, egy stoptábla jobbról(ami most nem érdekes)amúgy egyenrangú az egész..úgy is kell közlekedni. a szemből érkező ha balra kanyarodik, amúgyis a belsőbe megy, a jobbra kanyarodó meg a jobbszélsőbe..ez természetes..

nem is értem a kérdést, mert ez egy pofonegyszereű kereszteződés, megfelelően szabályozva.

2017. nov. 17. 16:49
 13/27 anonim ***** válasza:
21%
Egyszerre mehetnek, mert kétsávos az út. A jobbra kanyarodó a jobb sávba érkezik, a balról kanyarodó a bal sávba. Ennyire egyszerű.
2017. nov. 17. 17:26
 14/27 anonim ***** válasza:
39%
#13: Nem kétsávos az út.
2017. nov. 17. 17:38
 15/27 anonim ***** válasza:
A zebráig két sáv van. Igazából a jobb sáv az a kanyarodósáv, de technikailag attól még két sávról beszélünk.
2017. nov. 17. 18:13
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
Ha az a kérdés, hogy a zebra után ki mehet tovább elsőként az is eléggé egyértelmű: Aki balról érkezik és egyenesen halad tovább azt el kell engedni.
2017. nov. 17. 18:15
 17/27 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó, remélem nem jössz szembe itt velem.

Vagy igazából mindegy, úgyis meghúzta valaki a kocsim bal oldalát, legalább majd most megcsináltatom.

2017. nov. 17. 18:42
 18/27 anonim ***** válasza:
?
2017. nov. 17. 18:48
 19/27 anonim ***** válasza:
27%

Emberek!

A jobbra kanyarodó, meg a balra kanyarodó is külön sávba mennek!

Itt elsőbbség fel sem lép!

2017. nov. 17. 19:06
 20/27 A kérdező kommentje:

kicsit konkretizálom azt a helyzetet ami ebben a kereszteződésben történt: én jöttem szemből a balra kanyarodó sávban egy Iveco Eurocargo típusú tanulóteherautóval, a velem szemből jövő (amerre az utcakép is áll) lemondott az elsőbbségéről az előttem bekanyarodó terepjáró és az én részemre is, kanyarodás közben még egyszer elnéztem a jobbra kanyarodó sávra ahol addig nem jött senki viszont azt láttam hogy autók még érkeznek a nekem szembe jövő sávban azt viszont már nem láttam hogy azok közül melyik sorolt be jobbra

ennek 2 oka volt: az első hogy gyalogos érkezett a zebrán így legfőképp arra figyeltem, a második hogy miután bekanyarodtam és megálltam a zebra előtt a jobb oldali visszapillantó tükörben csak a "szigetet" láttam, a padkatükörben pedig az aszfaltot, és amíg a zebra előtt álltam sem láttam semmit hogy bejött volna mellém és az oktatóm sem mondott semmit

tehát gyakorlatilag abban a pozícióban ahol az autóban ülök, amihez jön a kb. 175 cm-es magasságom plusz az autó közel 2,5 m-es szélessége talán csak akkor láttam volna magam mellé ha felállok a fülkében

mielőtt elindultam volna ennyit mondtam az oktatómnak: "jobbról jó? csak mert nem látok semmit" ezután én úgy láttam (lehet rosszul) hogy bólintott a kérdésemre

miután áthaladtam a zebrán és belekezdtem az út szélén parkoló autók kikerülésébe akkor közölte hogy "ezt azért elkellett volna engedni", akkor láttam hogy egy "árnyék" jön mögöttem

de most ha már ez ott állt mellettem már a zebránál akkor miért nem indult el? én lassabban indulok el egy teherautóval mint ő a személyautójával, tehát ha már ott volt és elindul akkor már észreveszem és visszafékezek hogy betudjon menni előttem, ha viszont én már félig meddig keresztezem az útját akkor már várjon egy kicsit és jöjjön be mögöttem, hacsak nem akar becsapódni az autó oldalába

egyébként még azután sem láttam semmit a jobb oldalból amikor épp áthaladtam a zebrán, csak akkor láttam hogy jön valami mögöttem amikor elkezdtem a parkoló autók kerülését

szóval ez volt az a dolog amit úgy furcsáltam, de nem dudált senki, nem csikorogtak a fékek úgyhogy talán nem idéztem elő balesethelyzetet, de még úgyis fogunk arra menni úgyhogy legközelebb megkérdem hogy itt pontosan hogyan kell eljárni

2017. nov. 17. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!