Ebben a szituációban kinek van elsőbbsége?
Pár hete majdnem volt egy koccanásunk, nem én vezettem és vita is lett belőle. Szerintem "mi" voltunk a hibásak. Egy körforgalomba mentünk. mi mentünk a belsősávba, a külsün meg egy BMW egyszerre mentünk bele a körforgalomba és SZERENCSÉRE a második kijáratnál mentünk ki, vagyis lényegében "egyenesen" mentünk tovább, és ez volt a szerencsénk. a mi autónk indexelt hogy megyünk ki a körforgalomból és a sofőr későn nézett bele a tükörbe, természetesen nem látszódótt hogy a BMW mellettünk is indexelt hogy ő is elhadja a körforgalamt ezélt hírtelen kormányrántás satu fék ugatás majd tovább haladás. abból jött a vita hogy ha mi indexelünk belsőből akkor a külsönek kell minket kiengedni vagy nekünk kell megállni a belső sávban és várni míg a külső sáv szabad lesz a távozáshoz.
Egy kijárattal előbb egyszerűbb lenne a kérdés, de így sem olyan bonyolult. Egyértelmű, hogy a sárga autó volt a hibás. A zöld annyiból, hogy ilyen körforgalomban a külsőben akkor mehetünk, ha az első kihajtónál kimegyünk. Kevesen alkalmazzák.
Ha 2-3-4 kihajtón áthaladok, akkor bemenetkor a belső sávba kell menni, majd a akkor a külsőbe, amikor már mennénk is ki a következőnél.
Ez egy olyan böszme nagy körforgalomban, mint Kispesten a Kós Károly tér (Ez egy nagyon nagy négyszögletű tér), meg lehet csinálni, de egy kicsi körben nem.
De attól függetlenül, hogy a zöld szabályos volt, vagy sem, ti durván keresztezték az útját.
Ez egy másik körforgalom, az előzőnek:
látható hogy a körforgalom a belső sávból is elhagyható.
Ez volt a konkrét szitu, most látom hogy igen el se hagyhattuk volna a körforgalmat csak továbbmehettünk volna. Szóval mind a kérdés mind a vitám a sofőrrel értelmetlen volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!