Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi van akkor, ha nem gyaloátke...

Mi van akkor, ha nem gyaloátkelő helyen ütnek el valakit és az meghal. Akkor mit kap a gázolò? Mármint büntetést.

Figyelt kérdés
Mostanában sok balesetről olvastam. De, ha nem zebrán üt el a sofőr valakit, hanem az útteste lép ki elé. Az mennyiben enyhíti a büntetést? Téltelezzük fel, hogy gyorsabban ment, ha nem tudott megállni ugye. Jogsi azonnali bevonás gondolom? Meddig? Börtön vagy felfüggesztett ilyenkor játszik, esetleg pénzbirság? Olyanok válaszát várom, akik otthon vannak a témában. Illetve, hogy lehet az, hogy akár halálos gázolást is megúsznak? Hogy ???

2017. okt. 12. 02:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha féktávolságon belül ugrik ki attól még elkerülhető az elgázolása, pl. vészkormányzással. Ezért is nem mindegy, hogy a szakértő mit hoz ki belőle, mert simán elképzelhető hogy az autósnak lett volna lehetősége elkerülni a halálos gázolást.
2017. okt. 13. 19:30
 12/13 anonim ***** válasza:
#11 jó, elismerem, jogos. Ha a full feketében, éjszaka hullarészegen úttesten sétáló gyalog elütéséért is meg lehet hurcolni valakit szakértés után, akkor az átszaladó öngyilkosjelöltek kilapításáért pláne.
2017. okt. 14. 05:03
 13/13 anonim válasza:

Egy hasonló eset amit közvetlen ismerőstől hallottam. Kamionozik, és az éjszaka közepén kiugrott elé egy férfi. Öngyilkos akart lenni, hát sikerült is, halálra gázolta. Ráadásul külföldön történt, így 1-2 hétig nem jöhetett haza amíg le nem zárult az ügy. Mivel kiderult hogy öngyilkossgk és esélye sem volt hogy megelőzze a balesetet így hazaengedték büntetés nélkül.

Minden a körülményektől függ, ha bármilyen szabályt megszegett a sofőr, pl nem állt meg a stopnál, gyorshajtás stb... akkor simán börtönbe is kerülhet.

Az előző válaszokhoz még annyit hozzáfűznék hogy azért mert a gyalogos szabálytalanul közlekedik, még nem jogosítja fel a vezetőt hogy átgázoljon szerencsétlenen. Valljuk be, minden ember volt már olyan szizuban hogy nem a zebrán hanem attól 20 méterre ment át a túloldalra. De a sofőrnek még ugyanúgy kötelessége elkerülni a balesetet ha erre lehetősége van.

Minap főúton közlekedtem este, lakóterületen kívül tehát 90nel, teljes sötétben. És előttem az út jobb oldalán egy teljesen kivílágítatlan, egyértelműen részegen tekert. Szerencsére tudtam időben fékezni. De ha baleset történik ilyen esetben, pl egy kanyarban veszem észre vagy későn reagálok és jönnek szemben stb... nem tudom hogyan járnának el.

De nagyon megijedtem, és kész életveszély volt ahogy bicilkizett az az ember.

2017. nov. 6. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!