Volt egy balesetem kanyarban megcsúsztam az autómmal és két autónak is nekicsapodtam az egyik soför 8 napon túl gyógyuló sérülést szegycsonttörést szenvedett. Ilyenkor milyen büntetést kaphatok? Igaz fagyos út volt nem direkt karamboloztam!
Az majd a helyszíneléstől és a szabálysértési előadótól függ.
Ha rádverik, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően választottad meg a sebességet, akkor sok pénz lesz.
"Nem direkt karamboloztam"
No comment!
A # 2 linken egy ügyvéd ijesztgeti a népet, hogy többen forduljanak hozzá.
8 napon túl gyógyuló eset nem feltétlen bűncselekmény, hanem a rendőrség azt fogja vizsgálni, hogy történt-e bűncselekmény. Ez azért nem mindegy, ugye.
Ha nem voltál hibás különösebben, hanem minden óvatosságod ellenére csúsztál meg, akkor nem lesz bűncselekmény a dolog.
De ha relatív gyorshajtást követtél el, vagy tükörsima nyári gumi volt a kocsin, vagy részeg voltál, akkor bizony komoly gondjaid lehetnek.
"Igaz fagyos út volt"
Télen milyen meglepő....egy kis ismétlésnek akkor:
KERSZ 25.1 :
(1) Járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!