Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Itt elsőbbsége van a kerékpárnak?

Itt elsőbbsége van a kerékpárnak?

Figyelt kérdés

Első kép:

[link]

Kerékpárral érkeznék. Nekem van elsőbbségem, vagy az autónak aki onnan érkezik, ahonnan a google autó elkészítette a képet?

Ha jól tudom, a tábla szerint nekem van elsőbbségem.

A második helyszín(ugyan az a kerékpárút, csak 1 utcával odébb):

[link]

Itt kerékpárosként elsőbbségem van?

Szintén onnan nézve, ahol a google autó elkészítette a képet.

Kerékpárosként honnan tudhatom, hogy melyik tábla van kitéve az autósoknak, illetve mi a különbség a 2 tábla között?

2017. okt. 10. 16:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A macisajt alatt lévő táblák között van különbség számomra?
2017. okt. 10. 17:47
 12/14 anonim ***** válasza:

Nincs. Mivel te nem is látod a bringádról, nem is kell figyelembe venned.

Első csak azt mutatja, hogy a kerékpárúton/sávon közlekedőknek is elsőbbsége van.

A mésik kiegészítő pedig a geometriáját is megmuatja a betorkolló útról érkezőnek.

2017. okt. 10. 17:49
 13/14 Alex Fly ***** válasza:
100%
A kiegészítő tábla számodra semmit nem jelent, a kerékpárútról nem is látni mi van rajta. Az csak egy kiegészítő iinformáció azon sofőröknek,m akik nem tudják, hogy itt a kerékpárosnak is jár az elsőbbség. A gyengébbek kedvéért ezt külön jelzik...
2017. okt. 11. 17:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Alex, jórészt oké amit írsz, de mindkét linkelt táblára igaz, hogy a kerékpárosnek elsőbbséget kell adni.

Az első kiegészítő tábla csak arról tájékoztat, hogy mindkét irányból jöhetnek kerékpárosok.

A második meg arról, hogy a kerékpárút hozzád közelebb eső oldalon helyezkedik el.

Lehetne kerékpárút a túloldalon is.

2017. okt. 11. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!