Az alábbi kereszteződésben kinek van elsőbbsége?
Az alábbi kereszteződésben szerintetek ki halad el elsőként?
Én gond nélkül rávágtam hogy a villamos mivel a zöld járművel szemben kanyarodik a zöld jármű pedig tartsa az útvonalt egyenesen a főúton. De az alkalmazás hibát dobott ki és szerinte a villamos halad elsőként ezért nemértem.
Ha lehetséges magyarázatot is kérnék.
Előre is köszi és bocsi a rossz képminőség miatt, úgy fotóztam le a telefonomról a képet.
Köszönöm csak mivel elég sokféle választ olvastam azért bizonytalanodtam el, példaképp:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__8..
9-es válasz:
"nincs elsőbbsége:
- te egyenesen mész, ő meg kanyarodik (irányt változtat jobban mondva) "
Vagy valamit én értek félre?
A helyes sorrend: zöld, villamos, kék, sárga, "én"
A kanyarodó villamosnak nincs elsőbbsége az egyenesen továbbhaladóval szemben.
A teszt hibás, ahogy #1 is téved.
A legtöbben csak bemagolják, hogy a "villamosnak mindig elsőbbsége van", ami korántsem igaz azért.
A hármas jól írja a sorrendet.
Szinte mindig elsőbbsége van a villamosnak de ez esetben ahol a zöld autó párhuzamosan közlekedik a villamossal ott a villamosnak elsőbbséget kell adnia a továbbhaladó zöld autónak.
Helyes sorrend a szlovák (!) szabályok szerint:
1. villamos, 2. zöld, 3. kék, 4. sárga, 5. az ön járműve
Zöld - piros (villamos) - kék - sárga - utolsó a kormánykerékkel ábrázolt autó.
A villamosnak sincs mindig elsőbbsége.
A feladat megoldó kulcsa a kanyarodási szabály.
A villamosos kérdést úgy egyszerűbb megtanulni, hogy ha mellette autó egyenesen megy akkor ő élvez elsőbbséget, ha kanyarodik is az autó akkor a villamos. Na most a villamos mellett van egyenesen haladó autó ezért neki van elsőbbsége. Egyszerűen azért, mert ha a villamos menne előbb akkor elkaszálhatná a kocsit, a villamosból nem látni olyan jól ki és nem tud odébb kanyarodni sem.
Ez sem 100%-os, de még mindig jobb, mint a "mindig villamosnak van elsőbbsége" felfogás amit a tanulók produkálnak. Ha már megtanulni nem tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!