Ha közúti közlekedés során "felfegyverkezve" támadnak meg, jogom van visszatámadni szintén felfegyverkezve?
Például ha egy szekercével hadonászik, esetleg megüt akkor mondjuk visszaüthetnék pl. a csomagtartó gázrugós teleszkópjával?(azért ezt mondom, mert a régi gázrugós teleszkópok a csomagtartómban vannak, és elég masszívak ahhoz,hogy azzal védekezni lehessen, vagy ha a szükség úgy hozza akkor emberes módon le is lehet vele sújtani)
Másfajta "fegyvert" meg nem tartok a kocsimban, hisz azért mégsem a Balkánon vagyunk.
Egy friss történet kapcsán merült fel bennem, és ugyan nem ezzel a céllal hagytam a csomagtartóban a gázrugókat, viszont ez az eset után úgy vagyok vele,hogy jó helyen van az ott, elfér.
A kérdés csupán elméleti, a magam részéről sosem kezdeményeznék fizikális erőszakot, főleg nem közúton.(és ezt az egy esetet leszámítva még csak szóváltásom sem akadt)
Azért is kérdezem, mert volt itt a környéken aki büntetőfékezést szélvédő beveréssel honorált, és letöltendőt kapott, na meg nemrég volt a tv-ben a tükröt lerúgó Mercis is, aki szintén komoly büntetésre számíthat, tehát azt gondolom ez nem játék/nem vicc.
Nekem gyakorlatilag minden hasonló esetnél többet ér a jogosítványom, és nem tenném kockára, ugyanakkor biztonságérzetet adna, ha jogom lenne hasonló arányban védekezni, és nekem nem csak a két kezem, meg a fizikális erőm lenne akár egy baltával szemben.
A hangsúly azon van,hogy mindez közúton történne, és nem a helyi kocsmában, hisz ott gondolom előbb fogadnák el védekezésként mint mondjuk egy két sávos út közepén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!