Jobbkéz szabály vagy kanyarodáai szabály?
Figyelt kérdés
Adódottegy kis problémám KRESZ vizsgára gyakorlás közben. Egy oldanon gyakorlok és az egyik 3 pontos feladatnál nem igazán értem, hogy miért az a megoldás, amit az oldal ír. A helyzet a következő: egyenrangú kereszteződés, én egyenesen megyek tovább, jobbról egy jobbra kanyarodó jármű (B), szemből egy balra kanyarodó jármű (A) érkezik a kereszteződésbe. A megoldókulcs azt mondja, hogy a B után és az A elött kell mennem. Viszont ha jól emlékszem úgy tanultuk, hogy a jobbkéz felülírja a kanyarodási szabályt, ezért nem igazán értem, hogy miért ez a megoldás. Lehetséges, hogy az oldal elpuskázta a dolgot, vagy csak én nem értem pontosan a dolgot? Köszi előre is a válaszokat! :)2017. aug. 4. 14:26
21/27 anonim válasza:
19#! Köszönjük a roppant érdekfeszítő hozzászólást, csak körülbelül a kutyát nem érdekli a véleményed! Főleg mivel a kérdező, most tanulja! Te sem jogsival a seggedben jöttél a világra, sőt gyanítom meg sincs neked! Ezen a folyamaton, amin a kérdező átmegy, mindenki átmegy, aki tanul! Aki tanul, az néha belekeveredik, ez a természetes tanulás menete!
22/27 anonim válasza:
Lényeg: egyenrangú útkereszteződésnél jobbkézszabály.
Az neked teljesen mindegy, hogy kanyarodik vagy egyenesen
megy tovább, a lényeg, hogy elsőbbsége van.
B után kell menned. Tényleg beugratós a dolog, mert A
nem keresztezi se B, se a te utad, tehát A akár B előtt
is kikanyarodhat, vagy B-vel egyszerre, vagy akár amikor
te haladsz, a "takarásodban", ezt A sofőrje dönti el, a
példában A ez esetben irreleváns, a biztonság és a sofőr
dönti el, mikor kanyarodik.
23/27 anonim válasza:
Én nem mondtam, hogy mindenki ezzel születik, csak leírtam a véleményemet. Ha nem látja át, akkor tanuljon többet... Senki nem mondta, hogy erre nincs lehetősége. De ha már kimegy a forgalomba akkor úgy menjen ki hogy átlátja az ehhez hasonló helyzeteket.
24/27 anonim válasza:
#22: Te is visszamehetnél az iskolába már bocs. Az A) jelű jármű hogy mehetne már el a B) előtt "akár"? Egy bazi nagy karambol lesz a vége, mert kikanyarodik eléd. Az A) jármű kizárólag utolsóként mehet tovább, eleve nem is adhatnak fel olyan kérdést, amire több lehetőség is lehetséges.
25/27 anonim válasza:
#24:
Jobbra kanyarodónak olvastam. Így persze ő a harmadik.
És nem az iskolába kellene visszaküldened, hanem rá-
jönnöd, hogy benéztem az irányt, mert írtam is, hogy
nem keresztezi az utat. De ehhez neked meg logika kellene,
hogy rájöjj, rossz irányba kanyarítottam a kocsit.
26/27 anonim válasza:
Most az miért baj hogy hülyeséget írtál és kijavítottalak?? Ha a kérdező a válaszod alapján tájékozódik, akkor szépen félrevezeted vele...
27/27 anonim válasza:
Nem baj, mert igazad van, de a módszer nem tökéletes még. De ez sem baj, holtáig tanul az ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!