Jobbkéz szabály vagy kanyarodáai szabály?
Pedig jól írta a gép.
Miért? Mert az Annak isten igazából nincs senkinek elsőbbség adás kötelezettsége mert jobbra fordul.(kivétel gyalogos) Ez akkor igaz ha megvan az 1-1 sáv.(autós szempontból)
Ezután ott maradtok ketten és így már egyértelmű a stájsz neked is ;)
Szerintem pedig neked van igazad. Ilyenkor a jobbkézszabály számít, és A-nak kellene mennie először, plusz B-nek is vele együtt, hiszen nem zavarják egymást. És csak a legvégén neked.
A gyakorlatban viszont ez egy eléggé ciki helyzet. Én legalábbis A helyében biztosan nem indulnék el gondolkodás nélkül. Inkább elengedném a szembejövőt, vagy megvárnám, amíg jelez, hogy megadja az elsőbbséget...
Szerintem csak nagyon fáradt vagy !:)
Magad is leírtad. Jobb kéz szabály! :) Elengeded azt, aki neked jobbra van (B), aztán mész te egyenesen, aztán nagy ívben balra az A.
Először elmegy a B, igaz jobb kéz felől van neki autó, de jobbra kis ívben kanyarodik. Eddig kell kezelni a kereszteződést jobb kézszabály alapján.
Utána egy autó szemből balra, te egyenesen, innét kanyarodási szabály szerint te következel..
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazándiból értem a program nézőpontját, azzal nincs problémám, inkább arra irányulna a kérdésem, hogy ilyen esetben figyelembe kell-e venni a jobbra (kis ívben) kanyarodó autónak a kanyarodási szabályból adódó elsőbbségét, vagy ebben az esetben is felül írja-e a jobbkéz szabály ezt?
leragadtál ennél a kanyarodási szabálynál.
Állj ki egy ilyen kereszteződésnél a járda szélére, és nézd, mit tesznek a versenyzők..
a megoldó kulcs jó.
Úgy értem a kanyarodási szabályt (#9), hogy a jobbra, kis ívben kanyarodónak elsőbbsége van a balrakanyarodóval szemben, és ha ilyen logika mentén haladunk, akkor utána nekem (aki egyenesen megy) pedig elsőbbségem van a balossal szemben.
Nekem egyébként a leglogikusabb és egyszerűbb variációnak az tűnne, ha A és B egyszerre elmennének, hiszen ők (elvileg) nem zavarják egymás továbbhaladását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!