Jobbkéz szabály vagy kanyarodáai szabály?
...tehát ergo elém kanyarodna be ha jól értem. Akkor viszont jó a feladat, hiszen az (A)-nak elsőbbséget kell adnia neked, mert te egyenesen mész, neked meg a (B)-nek kell elsőbbséget adnod a jobbkéz-szabály miatt.
A (B)-nek senkinek nem kell elsőbbséget adnia, ezért megy ő elsőként. Utána marad az (A) és te. Te egyenesen mész, az (A) pedig eléd akarna bekanyarodni, tehát az (A)-nak elsőbbséget kell adnia neked, ezért ő lesz az utolsó.
Az A járműnek elsőbbséget kell adnia neked mert te mész egyenesen. Jól nézne ki hogy mennék egyenesen és mindenkit aki szemből előttem balra akar kanyarodni azt elengedném. A kanyarodási szabályod ez esetben nem használatos. Az akkor kell ha te jobbra akarnál fordulni és az A val egyszerre érnétek oda.
Én úgy tanultam az elsőbbség adás sorrendjét hogy: Jobbról, egyenesen, kisívben, nagyívben. Az Anak mindenkit el kell engedni.
Az zavart meg téged, hogy ugyan alapvetően jól gondolod a jobbkézszabályt, viszont A és B nem keresztezik egymás útját, tehát ők nincsenek elsőbbségi helyzetben. Csak te az A-val (jobbkéz) illetve te a B-vel (kanyarodási szabály).
Tehát a jobbkéz miatt elsőbbséget adsz A-nakb utána a B-vel szemben neked van elsőbbséged.
Látom azért volt pontozás....
Na de ez a szitu a kresznél pont "beugratós", ezért illik megjegyezni.
1-es voltam
Fuuu! Köszönömszépen a magyarázatot, így már megértettem!
Szerettem volna képet feltölteni, de valamiert nem sikerült... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!