Lehet-e 1x1 sávos útról balra kanyarodni a 2x2-sávra úgy, hogy egyből a külsőbe érkezek?
az első példa
A másik kérdésen az, hogy mész a főúton lámpa van és a főút balra kanyarodik, le kell térni a főútról, hogy geometriailag egyenesen tudj haladni ezért kell-e jelezni jobbra. Amikor az oktatómmal vezettem egyszer sem jeleztem se akkor ha követtem a a főutat se akkor ha letértem róla. Szabályos ez így?
második példa
1. Igen, kivéve ha van felfestve nyomvonal, mert akkor az szerint kell kanyarodnod.
2. Minden esetben kell irányjelző ha nem az út vonalvezetését követed. Vizsgán lesz hibapont érte ha nem jelzel.
1. Bármelyikbe kanyarodhatsz, ha az elsőbbségadási és sávváltási szabályokat megtartod. Vagyis, ha pl. szemből jobbra kanyarodik valaki, akkor neki van ott elsőbbsége, neked csak a belső marad, és utána tudsz kihúzódni.
Ez mostanában többször volt kérdés, KRESZ-szabályt meg szabályértelmezést is linkeltek, ha gondolod, keress rá.
2. Ahogy írják, indexelni kell.
Úgy kell irányjelzőzni, hogy megfelelő időben előre tudd jelezni szándékodat. Vagyis, nem csak közvetlenül kanyarodáskor, hanem már előre, hogy a többi nép fel tudjon készülni rá, hogy esetleg fékezni fogsz valami miatt (pl. gyalogosnak elsőbbséget adsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!