Az autópálya miért 130 km/h-ra van korlátozva?
Kifejtenéd, hogy miért? Szerintem teljesen értelmesen tettem fel a kérdést.
Ha elvi szinten nézzük a dolgokat, akkor mentővel felelőtlenség száguldani egy 130 km/h sebességre megtervezett pályán, hiszen őrá is vonatkozik a fizika. Az egyetlen dolog ami felvetülhet, hogy a pályát valójában nagyobb sebességgel is lehetne használni, de akkor meg miért 130-as korlátozást tettek rá?
Egyébként nem vicc, amit az első írt.
A magyar túl hülye hozzá, hogy jobban elengedjék a kezét.
Ezért van az, hogy Németben nyugodtan vezethetsz egy sör után.
Múltkor mentem ki Romániába, teljesen új festés az úton, ki volt bójázva, hogy kerüljék ki.
Szerinted a hülye románokat érdekelte?
Még aznap összeb+szták az új festést, mert telibe, át a bóján meg mindenen.
Balkán, nesze neked.
Nem az autópálya teherbírása ennyi, a korlátozásnak forgalomtechnikai, tehát nem pusztán fizikai okai vannak.
És főleg nem a rendőrök, mentők, tűzoltók száguldoznak rajta, hanem egyes, magukkal nehezebben bíró, megkülönböztető jelzést nem használó embertársaink. :)
* 200-Zal
Ha megszegsz egy szabályt, attól még nem feltétlenül szenvedsz balesetet. Viszont növeled a baleset kockázatát.
A sebességkorlátot nem arra a sebességre lőtték be, ami felett irányíthatatlanná válik a jármű és elkerülhetetlen a baleset, hanem arra a sebességre, amivel egy egységsugarú úrvezető viszonylag kis eséllyel okoz balesetet.
A lámpás kereszteződéseket is úgy tervezik, hogy legyen egy kis tartalék, és a "sötétsárgán" átcsúszók se kenődjenek fel feltétlenül a keresztbe haladó járművekre.
Amúgy meg, a megkülönböztető jelzés használatához meg kell felelni szigorúbb orvosi vizsgálaton és pályaalkalmassági vizsgálaton (PÁV I), szóval elkönyvelheted, hogy ők ezért "száguldozhatnak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!