Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Piros lámpán szabályosan át...

Piros lámpán szabályosan át lehet menni autóval?

Figyelt kérdés
Szerintem igen. Bp., Nagy Lajos király út, piros a lámpa és a kiegészítő lámpa zöld, ami enged egyenesen. 50km/h-val szabályosan megyek egyenesen és pár méterrel a kereszteződésbe behajtás előtt elalszik. Ilyenkor mi van ha lefényképez a rendőr?
2010. máj. 20. 18:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Az gáz. Ha meg tudsz állni, akkor meg kell! De ha nem, akkor szerintem csak a szerencsén múlik, hogy jön-e a százezres csekk...
2010. máj. 20. 19:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Sokszor ez lehetetlen. Egy 50 km-el haladó gépjármű optimális féktávolsága száraz úton kb. 8 méter. Vizes úton ez a féktávolság már 16 méterre nő.
2010. máj. 20. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:
lefényképezni nem nagyon fog lefényképezni. maximum utánad jön, hogy kézbe rendezzétek le a dolgokat. amugy szerintem lehet hogy van 1-2 türelmi másodperce, mert tulajdonképpen a sárga jelzés hiányzik a lámpából.
2010. máj. 22. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Még ilyen kieg lámpáról nem halottam, nállunk csak olyan van, hogy jobbra mehetek ki akármikor.
2010. máj. 28. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez a lámpa tényleg szívás. Mivel sárga nincs, így könnyű belemenni a pirosba. Akkor legalább villogna előtte! (Ausztriában a normál zöld is villog, igaz, a sárga 2 helyett csak 1 mp.)
2010. máj. 30. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!