Ha egy kezdő sofőr ennyire el van szállva magától annak csak egy baleset vethet véget?
Van egy ismerősöm, 22 éves, két hete van jogosítványa.
A családi Mazda 5-öt hajtja, és elképedtem mikor vezetni láttam, arról nem beszélve,hogy miket hallottam róla,másoktól.
Például lakott területen 120-al előzi az autókat, akkor volt,hogy körültekintés nélkül kifordult a főútra, lakott területen kívül, ahonnét nagy sebességgel jött egy másik autós.Szerencsére nem jöttek szemből, így az az autós sávváltással elkerülte a balesetet, de a dudára ráhasalt, és ordított ki minden szépet.
Akkor én azt láttam (mögötte mentem),hogy egy éles kanyarba 100 feletti tempóba bezúgott, és nem bírta venni az ívet, kisodródott, át a szembe sávba, és nem sokon múlott,hogy szalagkorlátot fogjon.Mázlija volt,hogy szemből nem jött senki.Egyébként sikerült az úton tartani a kocsit.
(de beláthatatlan volt a kanyar)
Ami az előzésben nem gátolja,egyébként sem, mert simán előz úgy hogy nem látja be az utat.
Ha előznék őt,akkor gázadással megakadályozza azt.
Emlékszem,hogy úgy 2 hét után én is csináltam baromságokat, akár felvágásból akár csak szárnypróbálgatásként, de azok között még csak hasonló sem volt, mint ezek.
Arról nem beszélve,hogy folyton versenyezni akar a baráti körből mindenkivel, de abban mind egyetértünk,hogy nem állunk ki ellene, mert egész biztos,hogy megölné magát, vagy másokat, nem létezik,hogy olyan szerencséje lenne.
Ha egy kanyart 120-al lehet bevenni, és egy tapasztaltabb sofőr annyival venné, aki ellen ő versenyzik,akkor tuti,hogy bevállalná 130-140-el, és ott vége lenne a dalnak.
Többen mondogatjuk neki,hogy nem kéne, de egyikünk sem az anyja meg az apja, én csak abban bízok,hogy egy közeli ismerősöm/barátom sem fog abban az autóban ülni akkor amikor baj történik, de borítékolható,hogy nem lesz jó vége.

Majd lenyugszik!
Én ugyanilyen voltam/ vagyok, de semmi gaz nem volt eddig. Es legalabb megtanultam remdesen vezetni, nem ugy mint egyes totyogo sofőrök ..
Időben kell tudni megállni es nincs baj.
Mindezt ugy mondom, h 3 éve van jogsim es no vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!