Közlekedésben balesetben jártas ember tudna véleményt formálni az alábbi kérdésre?
hát te tudod,én meg lassítok.
"a kanyarodást megelőzően irányjelzőjét nem látta Apám hogy volt-e?"
értem már utol szénásszekeret enyhe balkanyarban,talán kint volt az ostor balra de nem láttam a rakománytól(és ment is át a felezővonalon szépen.)akkor is örültem hogy lassítottam,azóta is tartom ezt a szokásomat.
De az hogy kihozzák 50-50 %-ra, az azt hiszem nem jó a faterodnak. A biztositó nem fog semmit fizetni a kárért.
Ráadásul a besorolása is átmegy a legrosszabba. Ez hogy mennyi pénz, majd kikell számolni. De még ilyen esetben is megbünteti a rendőrség a vétkeseket.
Nekem is volt hasonló. A biztosítós ember ilyenkor megnézi, hogy az ütközés hol érte a két autót. Ha az előző autó a másik hátsó részét találta el, akkor az előző lesz a hibás, mert ilyenkor a kanyarodás előbb kezdődött, mint az előzés. Ha az előzésben lévő a kanyarodó elejének ütközik, akkor pedig a kanyarodó a hibás, mert előbb kezdték előzni, mint hogy megkezdte volna a kanyarodást.
Azt mondod, hogy édesapád a traktor hátsó részének ütközött, így jó eséllyel ő lesz a felelős a balesetért. Hacsak nincs egy független tanúd, aki pl. látta, hogy a traktor nem indexelt.
Ez így nem feltétlenül kerek, hogy traktor elejének vagy hátuljának ütközött.
Ha előzés közben a traktoros hirtelen balra rántja a kormányt, akkor nyugodtan lehet a hátuljának ütközni.
Nekem is volt ilyen esetem, elkezdtem előzni, mikor index nélkül elkezdett balra fordulni a traktor a földút felé. Nekem szerencsére sikerült elkerülni a csattanást, még elég távol voltam tőle, közben reflexből a dudát is nyomtam, úgyhogy a traktoros is visszakapta a kormányt, és elfértem mellette bal oldalon. Utána persze integetett, hogy bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!