Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tolatás közben miért biztonság...

Tolatás közben miért biztonságosabb hátrafordulni, mint a belső tükröt nézve tolatni?

Figyelt kérdés
Szerencsére már van jogsim, igaz azóta nem vezettem, de már akkor is iszonyatosan kényelmetlen volt forgolódnom és a kormányzás sem volt olyan kézreálló. A családi kocsinkra pedig ez hatványozottan igaz, mert nincs benne szervó és olyan kötött mozgása van, mint egy kamionnak. Múltkor apámmal elmentem egy kietlen helyre ismerkedni azzal a tragacs autóval és szörnyű volt hátra fele fordulva tolatni. A derekam, karom és a nyakam is belefájdult. Most komolyan ennyire nem biztonságos simán belső és szélső tükröket használva tolatni? Mi lesz akkor, ha simán tükörbe nézve végzek hátramenetet? A sebességváltáson kívül talán ez okozza a legnagyobb kényelmetlenséget a vezetésben.

2017. ápr. 22. 11:25
1 2 3
 21/25 Beviz Elek ***** válasza:

Jó sötét vagy ha nem tudod erre magadtól a választ.

Milyen sebességgel mész előre mondjuk a pályán? És milyen sebességgel parkolsz be a parkolóhelyre?

Mindenki úgy csinálja ahogy akarja, én még senkit sem ütöttem el és bármilyen kis zsebkendőre karcolás nélkül berakom a kocsit tükörből

2017. ápr. 23. 09:50
 22/25 anonim ***** válasza:
Azért biztonságosabb, elméletileg, mert bármikor a hátadnál lehet egy kisgyerek, egy mama a biciklivel, stb, és ezt nem látod a tükörből (pedig a belsőből látod). Én például a két szélsőből tudok csak egyenesen és pontosan tolatni bármitől egy centire, ha hátrafordulok, még egyenesen sem tudok menni. Na de ez van, jogsival már úgy csinálod, ahogy akarod.
2017. ápr. 23. 10:57
 23/25 anonim ***** válasza:

Az újonnan gyártott személygépkocsik külső tükreivel tökéletesen lehet látni az úttest teljes szélességében, a járdákat is, az első ajtók közepétől teljesen hátra, le a hátsó kerék feléig, miközben látod a talajt és az eget is. A belső tükörből a távolságot hátrafelé egy az egyben látod úgy, mintha hátrafordulnál, azaz hátranézve se látsz többet, mint a belső tükörből. Kisegítőnek hátrafelé egyes típusoknál ott a tolatóradar.

Viszont, ha beülsz egy Zsiguliba, vagy egy Skoda MB1000-esbe, azokban bizony tolatásnál hátra kell nézned, és még figyelni az oldalsó holt terekre is.

2017. ápr. 24. 14:52
 24/25 anonim ***** válasza:

Tükörből jobb - nagyobb járműveknél nem is marad más választás - mert megmarad a perifériás látásod előre is.

Én csak röhögök a lúzereken, akik forgolódnak, nyújtogatják a nyakukat. A mai kocsikon már olyan tükrök vannak, hogy centire odateszed akárhova is. Motorosan kissé lejjebb állítom a tükröt és odateszem 1 cm - re a padka mellé a kereket.

2017. ápr. 28. 10:20
 25/25 anonim ***** válasza:
40 éve szereztem jogsit. A vizsgabiztos kapásból megbuktatta azt, aki nem tudott tükörből beparkolni. Én különben is jobban szeretem így, mint nyaktekercs módjára forgolódni. Jelenleg Németországban élek, s itt a 90 éves nénikék is kocsival járnak bevásárolni. Hetente meghúznak egy autót a Rewe parkolójában, mert hátrafordulni nem tudnak, tükörből meg nem tanultak meg tolatni.
2017. ápr. 29. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!