Tolatás közben miért biztonságosabb hátrafordulni, mint a belső tükröt nézve tolatni?
Jó sötét vagy ha nem tudod erre magadtól a választ.
Milyen sebességgel mész előre mondjuk a pályán? És milyen sebességgel parkolsz be a parkolóhelyre?
Mindenki úgy csinálja ahogy akarja, én még senkit sem ütöttem el és bármilyen kis zsebkendőre karcolás nélkül berakom a kocsit tükörből
Az újonnan gyártott személygépkocsik külső tükreivel tökéletesen lehet látni az úttest teljes szélességében, a járdákat is, az első ajtók közepétől teljesen hátra, le a hátsó kerék feléig, miközben látod a talajt és az eget is. A belső tükörből a távolságot hátrafelé egy az egyben látod úgy, mintha hátrafordulnál, azaz hátranézve se látsz többet, mint a belső tükörből. Kisegítőnek hátrafelé egyes típusoknál ott a tolatóradar.
Viszont, ha beülsz egy Zsiguliba, vagy egy Skoda MB1000-esbe, azokban bizony tolatásnál hátra kell nézned, és még figyelni az oldalsó holt terekre is.
Tükörből jobb - nagyobb járműveknél nem is marad más választás - mert megmarad a perifériás látásod előre is.
Én csak röhögök a lúzereken, akik forgolódnak, nyújtogatják a nyakukat. A mai kocsikon már olyan tükrök vannak, hogy centire odateszed akárhova is. Motorosan kissé lejjebb állítom a tükröt és odateszem 1 cm - re a padka mellé a kereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!