Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet tenni ilyen esetben?

Mit lehet tenni ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Sokszor előfordult már, hogy országúton előzök 60-80-al cammogó autóst, és előfordul (gondolom dacból), hogy ezt követően úgy elkezdik növelni a sebességet, hogy emiatt hosszú másodpercekbe telik a manőver befejezése, s már szinte 110-el repesztek, mire sikerül. Ha teszem azt odáig fajulna a dolog, hogy nem bírom leelőzni, mert már jönnek szemből és nincs is hova visszahúzódni - magyarul elkerülhetetlen lenne a frontális ütközés - abban az esetben mi a teendő? Ti mit csinálnátok?
2017. márc. 24. 16:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"34. § (6) Az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad."

Bizony ám!

2017. márc. 24. 20:48
 22/26 anonim ***** válasza:
52%
Ilyen eset velem nem igen szokott előfordulni, mert az ilyen hülyéknél nem hogy 110-ig, 130-140-ig is gyorsítok, ha szükség van rá, vagy ha már ez sem válik be és nagy gáz van, akkor egyszerűen erélyesen ráhúzom az autót az előzöttre, olyan hülye még senki se volt, hogy direkt nekem is jöjjön.
2017. márc. 24. 20:54
 23/26 anonim ***** válasza:
Úgy tudom a záróvonalnál is tilos előzni :-)
2017. márc. 24. 20:57
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, 110-zel 80-nal haladó autót előzünk! Ekkora sebesség különbség kell!

Mi a probléma?

Ha jönnek közben szemben két lehetőség van:

- előrébb mész és a két autó közé besorolsz

-visszavonulsz, nem szégyen.

A kormányráhúzás nem játszik! Mi van, ha megijed, és berántja az autót az árokba? Okoztál egy balesetet!vagy ha az illető utánad megy és nem 60 kilós?

Nekem nem kis autóm van, de visszakapcsolással és intenzív gyorsítással előzök én is.

Itt már többen reklamálták, hogy a megelőzött a seggükben megy.

Szerintem meg: szűken bevágtok, a sebességkülönbség hiánya miatt, a megelőzött elé, és azt úgy érzékelitek, hogy a seggetekben megy utána.

Ja, és a kérésem: 50-60 lóerős autókkal NE AKARJATOK előzni!

2017. márc. 25. 06:30
 25/26 anonim ***** válasza:
50%

"A kormányráhúzás nem játszik! Mi van, ha megijed, és berántja az autót az árokba? Okoztál egy balesetet!vagy ha az illető utánad megy és nem 60 kilós? "

Azért az alaphelyzetet ne felejtsük el, amit a kérdező felvetett, tehát, hogy maga az előzött autó idézi elő a balesetveszélyes helyzetet a rágyorsítással. Ezért engem ilyen esetben nem igazán tudna érdekelni, hogy a saját hülyesége miatt árokba rántja az autót, ha meg utánam jön max. rendőrt hívok.

Egyébként ahogy megfigyeltem, pont nem a 150 kilós kigyúrt kopaszok szoktak cammogni a BMW, Audi, Mercivel 80-al...

2017. márc. 25. 10:15
 26/26 anonim ***** válasza:

"A kormányráhúzás nem játszik! Mi van, ha megijed, és berántja az autót az árokba? Okoztál egy balesetet!vagy ha az illető utánad megy és nem 60 kilós? "

Még mindig jobb, mintha frontálisan ütközne a szembejövővel, és esetleg megölne egy családot. Az árokbaborulás még nem olyan vészes. Nameg aki ijedtségében csak úgy elkezdi rángatni a kormányt, annak nem is nagyon ajánlott kormányhoz ülni.

2017. márc. 25. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!