Mit lehet tenni ilyen esetben?
"34. § (6) Az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad."
Bizony ám!
Kérdező, 110-zel 80-nal haladó autót előzünk! Ekkora sebesség különbség kell!
Mi a probléma?
Ha jönnek közben szemben két lehetőség van:
- előrébb mész és a két autó közé besorolsz
-visszavonulsz, nem szégyen.
A kormányráhúzás nem játszik! Mi van, ha megijed, és berántja az autót az árokba? Okoztál egy balesetet!vagy ha az illető utánad megy és nem 60 kilós?
Nekem nem kis autóm van, de visszakapcsolással és intenzív gyorsítással előzök én is.
Itt már többen reklamálták, hogy a megelőzött a seggükben megy.
Szerintem meg: szűken bevágtok, a sebességkülönbség hiánya miatt, a megelőzött elé, és azt úgy érzékelitek, hogy a seggetekben megy utána.
Ja, és a kérésem: 50-60 lóerős autókkal NE AKARJATOK előzni!
"A kormányráhúzás nem játszik! Mi van, ha megijed, és berántja az autót az árokba? Okoztál egy balesetet!vagy ha az illető utánad megy és nem 60 kilós? "
Azért az alaphelyzetet ne felejtsük el, amit a kérdező felvetett, tehát, hogy maga az előzött autó idézi elő a balesetveszélyes helyzetet a rágyorsítással. Ezért engem ilyen esetben nem igazán tudna érdekelni, hogy a saját hülyesége miatt árokba rántja az autót, ha meg utánam jön max. rendőrt hívok.
Egyébként ahogy megfigyeltem, pont nem a 150 kilós kigyúrt kopaszok szoktak cammogni a BMW, Audi, Mercivel 80-al...
"A kormányráhúzás nem játszik! Mi van, ha megijed, és berántja az autót az árokba? Okoztál egy balesetet!vagy ha az illető utánad megy és nem 60 kilós? "
Még mindig jobb, mintha frontálisan ütközne a szembejövővel, és esetleg megölne egy családot. Az árokbaborulás még nem olyan vészes. Nameg aki ijedtségében csak úgy elkezdi rángatni a kormányt, annak nem is nagyon ajánlott kormányhoz ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!