Mit lehet tenni ilyen esetben?
Én így szoktam megszivatni azokat akik megakarnak előzni 60-as táblánál főútvonalon...
vagy megakarnak előzni záróvonalon
Értem.
Szóval akkor a záróvonalon, lefordulósávban előzés nem közúti veszélyeztetés?
60-as táblánál 90-el előzni nem közúti veszélyeztetés? :)
Logikus....
Na igen, az idióta egyes...
Egyébként igen, veszélyeztetés, de sok mindent nem tudsz tenni, mert nem tudod rábizonyítani. Napi szinten találkozom ilyenekkel, de még ahol párhuzamos közlekedés van, ott is csinálja a sok marha, megy a belsőben, ki nem menne előled, megelőznéd jobbról akkor rádhúzza, kimegy eléd, vagy éppen gyorsít, de mondhatnám azt is amikor 2 km/h különbséggel megy a másik mellett, de ahogy lenne helyed felgyorsít akár 110-120ig is lakott területen.
Nem tudsz mit csinálni vele. Rá kell készülni a manőverre, aztán taposhatja a gázt... Utána meg elfelejteni, mert az ilyen barmokon nem szabad felhúzni magad.
Akkor közlekedjen normálisan és kész, nem lesznek ilyen gondok...
De sajna az autósok 80%-a nem közlekedik normálisan :(
Előzni tilos akkor tuti megelőz
Főútvonalon 60-as táblánál szintén megelőznek vagy rád tapadnak és dudálnak, hogy miért nem mész.
Stop táblánál nem állnak meg csak lassítanak.
A megengedett sebesség sosem elég... stb stb
Majd ha a Te barátodat/családtagodat elütik egy kis "szabálysértés" miatt akkor majd gondolkozz el ezen.
Akkor segítek a kérdésedre is mert látom nem megy a gondolkodás :)
Ha elkezded előzni és már 110-el mész országúton ahol 90 a max. akkor értelemszerűen visszalassítasz a megengedett sebességre és beállsz mögé.
Ha meg nem látni előre 1-2km-ert, hogy tuti lesz időd megelőzni akkor nem kell előzgetni.
Úgy látszik, a kérdés szövegének megértése problémát jelentett.
Egy olyan esetet vázoltam fel, amikor már nincs lehetőség a lassításra és visszahúzódásra.
Másrészt meglátásom szerint lassítani és visszasorolni veszélyesebb, mint 110-el befejezni egy manővert.
De persze, értem, a te logikád szerint nekem előre kellene tudnom, hogy az előzendő közlekedő partner dacból majd megnehezíti nekem a manővert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!