Ilyen esetben mit lehet tenni? Ha egy autós kikerül egy kutyát és átkerül a sávomba. Ha nem reagálok, ütközés. Ha visszahajtok a sávjába, elkaszálom az ebet.
Én az ütközést választanám: a kutyának nincs felelősségbiztosítása. Az egy dolog, hogy a lakásbiztosítás fedezheti, de ez utóbbi nem kötelező, ráadásul először meg kell találni a kutya gazdáját.
Szóval inkább mennék tovább szabályosan, mármint természetesen lassítanék amennyire lehet, de inkább a másik kocsinak ereszteném neki az enyémet mint az állatnak.
reménykedjünk hogy nincs olyan baromsofőr aki egy kutya miatt átmegy a szembejövő sávba mikor onnan autó jön.
csaptam már el fácánt,össze is törte a hűtőrácsomat de meg sem fordult a fejemben hogy nekimenjek a szembejövőnek.
Aki ösztönből cselekedve elrántja a kormányt, hatalmasat hibázik.
Igazából én szerintem továbbmennék a sávomban, esetleg kicsit az út szélére, esetleg óvatosan árokba hajtva (ha nincs fa), megpróbálom elkerülni az ütközést.
Az ebet viszont szinte tuti, hogy nem választanám. Mert mi van ha
1. Az autós aki először félrerántja a kormányt, rájön, hogy ott vagyok én is, és megpróbál korrigálni visszafelé...
2. Ha az eb mögött egy beláthatatlan útszakaszon mondjuk egy kamion jön.. Vagy bármi.
stbstb..
A legrosszabb amit tehetsz, ha átmész a szemközti sávba, mert ezzel saját, és mások életét is kockáztatod.
Ha szembekerül veled egy kutya, vagy szarvas, vagy bármilyen vad, soha ne rántsd el a kormányt, fékezz amennyire lehet, és sötétben kapcsold LE a világítást, és dudálj (ha van időd rá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!