Oroszországba mért van annyi autós baleset?
Valóban sokkal rosszabbak a baleseti statisztikák, de nem annyival, mint amennyire azt az ember a megosztott videók alapján gondolná.
Eleve az emberek kevesebb veszélyérzettel vannak megáldva e régióban, erre tesz még rá az igen erősen individualista vezetési kultúra, az egyenlősdi után a társadalmi státusz kifejezésének erőteljes igénye (ld. még "fontos ember vagyok, rám ma ugyanúgy nem vonatkoznak a szabályok, mint anno a szovhozelnökre"), továbbá a gyenge közlekedésszervezés és a rossz állapotú infrastruktúra.
A kamerák pedig azért terjedtek el, mert a gyenge rendőri szervezet, a sok mindent átható korrupció, a tanúk közömbössége és végső soron az igazságszolgáltatásba vetett hit gyengesége ezt a megoldást indokolta.
(Amúgy az Oroszországról kialakított általános képem ennél sokkalta jobb, de ez jelen kérdés szempontjából lényegtelen.
Szerintem mert akkora ország mint kanada..
Meg mert minden valamire való orosz piál..
De azt a hidegget kibirni máshogy nem lehet..
Meg sok rossz út van,
Igazad van, teljesen. Összehasonlíthatatlanul veszélyesebb sz orosz közlekedés. Én élőben is láttam, teli talppal nyomják a gázt, télen még jobban, mint nyáron, ha esünk, essünk nagyot - mondván.
Egyszer elmentem Tyumenyig, kb. 4000 - 4500 km Budapesttől, ha nem láttam legalább 20 kamiont, egyéb autót az árokban (csak az orosz szakaszon), akkor egyet sem. Egyetlen úton. Láttam kamiont az Urálban ami rakományostul hatalmas lángokkal égett, mert beledermedt az üzemanyag, tüzet rakott a sofőr a tartály alá, hogy felmelegítse, aztán így sikerült.
Ésszerűtlenül vezetnek, és most már azért sok ott is a jó kocsi. Valamennyire át kell venni a stílusukat, ha ott jár az ember, mert másképp soha nem engedik be pl. egy sávváltásnál.
Pl. Moszkvából kivezető négysávos út, lámpák, délutáni dugó, araszolás. Oroszországban olyanok az utak, hogy ahol véget ér az aszfalt széle, jön még egy kb. sáv - szélességnyi poros padka, aztán egy fás - bokros széles terület, árok, járda, s csak aztán a házak, van hely, nagy ország. Nos, dugó volt az úton, és ezen a padkán, bokros részen, de még a járdán is mindenféle jármű, autók, buszok, de még kamionok is próbáltak előre jutni, előre pofátlankodni. Szó szerint, még az árokban is előznek, és fel sem veszik, teljesen normális dolog, a rendőr ásít egyet, ha látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!