Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet tenni ilyen esetben?

Mit lehet tenni ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Sokszor előfordult már, hogy országúton előzök 60-80-al cammogó autóst, és előfordul (gondolom dacból), hogy ezt követően úgy elkezdik növelni a sebességet, hogy emiatt hosszú másodpercekbe telik a manőver befejezése, s már szinte 110-el repesztek, mire sikerül. Ha teszem azt odáig fajulna a dolog, hogy nem bírom leelőzni, mert már jönnek szemből és nincs is hova visszahúzódni - magyarul elkerülhetetlen lenne a frontális ütközés - abban az esetben mi a teendő? Ti mit csinálnátok?
2017. márc. 24. 16:31
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
UI: 1-2 kilométert be sem lát az emberi szem a szembejövő forgalom szempontjából. Egyszerűen nevetséges, amiket írsz.
2017. márc. 24. 17:24
 12/26 anonim ***** válasza:
25%

Miért nem lehet visszatérni? 25 méteres kamiont előzöl és a kocsidon nincs fék????

Gondolom jó a szemed is, és látod, hogy jön-e valaki szemből.

Gondolom nem vagy annyira buta, hogy kanyar előtt vagy emelkedőn előzz....

Érdekes nekem még sosem volt ilyen gondom, hogy nem tudok visszatérni a sávomba

2017. márc. 24. 17:25
 13/26 anonim ***** válasza:

Ha megfelelőek a körülmények.

egyenes út, tiszta levegő, alacsony páratartalom és ha a szembe jövő autó nem olvad bele a környezetébe akkor az 1-2km teljesen reális....

2017. márc. 24. 17:29
 14/26 anonim ***** válasza:
74%

Húha, nincsenek még normális válaszok :(

Nos, előzni padlógázzal kell mindig, hogy a lehető leghamarabb túl legyél a dolgon, pont az ilyen rádgyorsítósok miatt. Ajánlott visszaváltani is.

Ha mégsem sikerülne a manőver, mert jönnek szemből, akkor több opció van:

-az egyik legjobb, ha befékezel, és szépen visszahúzódol az előzendő autó mögé. Szégyen, vagy nem, de hatásos. Sok sofőr nem szokta ezt megtenni, inkább nekimegy a szembejövőnek, mert milyen az már, hogy ő ne tudja befejezni az előzést.

-a másik opció, hogyha már nem tudsz visszahúzódni, és látod hogy az előzést sem tudod befejezni, de szemből jön az autó, hogy megpróbáltok 3-an elférni. Sokszor az ilyen sofőrök, akikről beszélsz kérdező, nem akarnak segíteni neked, és nem húzódnak le az út szélére, hogy elférjetek, ilyenkor muszáj picit leszorítani, nem úgy, hogy nekimenj, csak húzd rá határozottan a kormányt, hisz nincs más mit tenni. Jó esetben elfértek 3-an, főbb utakon.

-a legrosszabb, mikor látod, hogy nem fogtok elférni, és visszahúzódni sem tudsz, na olyankor jobban jársz, ha behúzod balra az árokba az autót. Akkor is, ha fák vannak az út szélén, jobb egy fával ütközni, mint egy mozgó járművel. Ez már kritikus helyzet, de még mindig jobb, mint a frontális ütközés, és legalább csak magad töröd össze, nem egy másik ártatlan családot mondjuk, akik érkeznek szemből.

2017. márc. 24. 17:51
 15/26 anonim ***** válasza:

"Én így szoktam megszivatni azokat akik megakarnak előzni 60-as táblánál főútvonalon...

vagy megakarnak előzni záróvonalon"

Ha meg meghal esetleg két rutintalanabb frontálisan karambolozó az nem tétel neked úgysem.

2017. márc. 24. 18:55
 16/26 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos rengeteg olyan f... vezető van mint az egyes válaszoló.Nálam is sokszor előfordul hogy előzök valakit aki 30-40-el döcög és direkt felgyorsít amikor pedig megelőztem akkor még a seggemben van pár másodpercig aztán vissza lassul a 30-as tempóba.Nem értem mit élveznek ezen ezek a férgek

Előzés után vissza szoktam satufélezni 50-ig a városban és persze érdekes módon olyankor bezzeg nagyon a seggemben van az előtte 40-el döcögő kretén.Fordított esetben én nem szoktam gyorsítani,sőt le is veszem a gázpedálról a lábam ha jön szembe valaki,sokan ezt nem tudják megtenni úgy látszik

A kérdésre válaszolva pedig sajnos ezt nehéz bizonyítani,mindenféleképpen érdemes egy kamerát beszerelni a kocsiba és feljelentést tenni a rendőrségen,hátha a felvétel alapján tényleg lehet látni hogy az illető direkt gyorsított,bár ahhoz nem ártana oldalról is felvételt készíteni

2017. márc. 24. 19:08
 17/26 anonim ***** válasza:
46%

Jaja, sajnos sok az olyan f_szkalap, aki személyes sértésnek veszi, ha megelőzöd és ezért veszélyeztet. (lsd. #1)

Annyit tudsz tenni, hogy lendületből előzöl (15-20 km/h sebességkülönbség) és akkor nem tud rágyorsítani, mert mire a gázhoz nyúl, már rég elmentél mellette.

2017. márc. 24. 19:52
 18/26 anonim ***** válasza:
Kár, hogy nem épült mindenhol dupla sáv és út. Lenne egy a egészséges lelkű embereknek egy meg a szarember sofőrőknek mint az 1-es. És csak ott mehetnél, ahová szól a minősítésed. Tudom álmodik a nyomor :D
2017. márc. 24. 20:10
 19/26 anonim ***** válasza:
Mindig az a szar aki betartja a szabályokat :P
2017. márc. 24. 20:25
 20/26 anonim ***** válasza:

"Mindig az a szar aki betartja a szabályokat"

Mert rágyorsítani aztán rohadtul szabályos.

Olvasgasd a KRESZ-t, Dredd bíró:

"34. § (6) Az előzés végrehajtását a sebesség fokozásával, balra húzódással vagy más módon akadályozni nem szabad."

2017. márc. 24. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!