Zebrán mit csináljak ilyen helyzetben?
"Ha ennek ellenére rágyorsít, lelassítok és rávágok egy nagyot a kocsira."
Ezt azért megnézném. :-)
Önkéntes rendőrrel állunk szemben.
Kérdező, nem futunk ki az autó elé, még ha zebra akkor sem!
A gyakorlatban ez úgy működik, hogy ha a gyalogos nem lép le, nem állunk meg! De nem is megyünk városban 50-nel zebra előtt, én 3-ban, finom gázzal szoktam haladni, hogy tudjak reagálni.
Ha a gyalogos ácsorogna a járdán, én meg integetnék neki, hogy gyere le, ezt követném el: "gyalogos csalogatás sebességben", vizsgán ez bukta.
"gyalogos csalogatás sebességben", vizsgán ez bukta.
Urban legend. Más szóval baromság.
12#-es próbáld ki!
Van jogsid? :-)
@11: a gyakorlatban ennek úgy kellene kinéznie, hogy ha a gyalogos még nem lépett le, akkor lassítasz és felkészülsz arra, hogy amikor lelép, meg tudj állni.
Ha stoptáblád van, akkor sem annak kell elsőbbséget adnod, aki már benn van a kereszteződésben; hanem annak, aki a védett útról be akar hajtani oda. A gyalogátkelőnél is ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy itt sokkal szigorúbbak a szabályok.
Azzal pedig, hogy sok gyalogos nem mer lelépni a zebrára a szabálytalan autósokkal szerzett rossz tapasztalatai miatt, nem kellene visszaélni.
Kocsicsapkodást a saját testi épséged érdekében jobb lesz ha elfelejted, mert előbb-utóbb valaki kiugrik és szájonver érte, teljesen jogosan. Attól, hogy valaki segg az autóban még téged nem jogosít fel magántulajdon rongálásra, csapkodásra meg önbíráskodásra. Én pl. szívbaj nélkül rádvernék 2x akkorát ott helyben.
Aztán meg te lennél az első aki csipogva rohanna a rendőrségre feljelentést tenni, miután kiprovokáltad magadnak.
Miért, a "magántulajdon" feljogosit bárkit is mások testi épségének veszélyeztetésére?
Egyelőre a sofőr volt az, aki mások jogait semmibe veszi, szóval csak ne nagyon hivatkozzon a jogaira.
Nekem aztán mindegy mit csinál, csak szólok az önjelölt supermannek, hogy ne lepődjön meg ha a pofonfát rázogatva egy pár darab a fejére esik majd. Mert jellemzően az ilyen stílusúak azok akik utána rögtön rohannak sírva feljelentést tenni.
Van pár nem éppen nyugodt természetű ember a volán mögött, sőt, ó de még mennyi. Aki mint derült égből villámcsapás fog egyszer kiugrani és eltörni a kezeit egy ilyen után. Én szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!