Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ti gondolnátok, hogy fizető...

Ti gondolnátok, hogy fizető parkolóba érkeztetek ide behajtva (LINK)?

Figyelt kérdés

[link]

Jól gondolom, hogy a parkolótársaság nem gondoskodott a megfelelő tájékoztatásról, ami pedig alapvető feltétele a parkolódíj szedésének?

2017. febr. 9. 20:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%

A parkolás szinte mindig övezet tábla. Azt pedig csak az övezet vége tábla oldja fel, kereszteződés nem.

Ennyit a KRESZ tudásról...

2017. febr. 9. 22:32
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó írja jól. Ha csak a Honvéd utcára vonatkozna, akkor a Hajó utca elején ott lenne, hogy övezet vége. Amúgy meg a Hajó utca másik végén ott a P zóna tábla, tehát akárhonnan jössz, körül van jól határolva.

Mindezt úgy, hogy életemben nem voltam Debrecenben...

2017. febr. 9. 22:53
 13/24 A kérdező kommentje:

tegnap 21:35

Pontosan ilyen akkurátusan, tábláról táblára haladtam, és ugyanerre jutottam. Kivéve a megállni tilos táblát én úgy értelmeztem totális tiltás nem csak az úton rajta, de ebben neked igazad van szerintem.

A másik oldaláról behajtva pedig igen, helyes és világos táblák kihelyezése.

A többieknek is köszönöm a választ, bár már írtam miért zárom ki ezeket a meglátásokat a más utcán elhelyezett táblákról és az interneten közzétett zónákról. De több szem szem többet lát alapon tettem fel a kérdést, szóval ezeket is értékelem, átgondoltam, köszönöm.

Egyedül a rosszindulatú és csira stb hangnemet nem értem, én senkit a világon semmivel nem sértegettem, a jogsit teljesen ártatlanul kérdeztem semmi ti fajta arroganciátok nem volt ebben, de a stílusotok a ti dolgotok, csak sajnos egyre több az ilyen, ez szomorú.

Még van egy oktató barátja a testvéremnek, ma megpróbálom elkapni, megírom majd ő mit gondol ha sikerül hátha érdekes másnak is.

2017. febr. 10. 07:13
 14/24 anonim ***** válasza:
Kérdező ez nem vélemény kérdése, belinkeltek neked hol a zona kezdete tábla. Elkerülhetetlen elhaladni mellette, Innentől pedig egyértelmű a szituáció.
2017. febr. 10. 07:40
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha találsz olyan útvonalat ahol be lehet oda hajtani annélkül hogy parkolási zóna táblát láss,akkor simán mehetsz perre és meg is nyered. A linkelt képen lévő hosszú szövegű tábla,nem kresz tábla.
2017. febr. 10. 14:48
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, beszéltem ma az oktató ismerősömmel, ő egy harmadik álláspontra helyezkedett az ügyben. Azt mondta, hogy a p jelzésű tábla hatályáról a kresz egyszerűen elfelejtett rendelkezni, ami szerinte hiba, mivel nem pontra hanem szakaszra érvényes tábláról van szó, le kellene fektetni a hatályát a többi (sebességkorlátozó, megállni tilos stb.) ilyen hatályú jelzésnél is meghatározott módon.

Nehezen hivatkozhatnék arra, hogy a kereszteződés feloldotta a hatályát és újabb táblát kellett volna kihelyezni viszont faramuci módon a parkolótársaság sem arra, hogy nem oldotta fel, nincs mivel alátámasztani egyik félnek sem ezt.

Szerinte ez azért maradhatott így, mert anno nem létezett ilyen igény sem, vagy egy parkolóőr odament hozzád vagy saját óra mérte a parkolást. Azóta sem nyúlt senki hozzá a kreszben, így maradt. Van egy kialakult gyakorlat, de kresz szabály nem támasztja alá.

2017. febr. 10. 20:04
 17/24 anonim ***** válasza:

Az oktató haverod fogalmam sincs miről beszél. Ez egy hivatalos KRESZ tábla:

[link]

Jól látható, hogy zónatábla, amiről egyértelműen rendelkezik a kresz, hogy a zóna vége végéig hatályban van.

2017. febr. 10. 20:10
 18/24 A kérdező kommentje:
Csak a sima p tábláról beszéltünk, mivel a nevezett utcáig minimum két helyről tud úgy kimenni, lehet van több is nem néztem tüzetesen, ahol csak a sima p táblával találkozni. Ezért szerintem nem volt vizsgálandó a zóna feliratos a nekem érdekes rész miatt.
2017. febr. 10. 20:18
 19/24 anonim ***** válasza:

Különböző szabályokat akarsz egybe mosni.

A várakozási övezetben parkolásért fizetni kell akkor is, ha nem külön kitáblázott parkolóhelyre állsz be, hanem az úttest jobb szélére lehúzódva, ahogy azt a szabály megengedi.

Az övezeten belül lehetnek helyek, ahol nem engedik az úttest szélén a megállást, várakozást, vagy bármilyen más "zavaró" táblát is látsz, az a várakozási övezetet nem szünteti meg, azt csak a várakozási övezet vége tábla oldja fel.

2017. febr. 10. 22:04
 20/24 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem amúgy amit azoktató mondott használható ha jobb nincs. Ha el lehet jutni egy pontról hogy tényleg csak a sima P jelű tábla látható számodra akkor érdemes bevetni. Nincs kresz rendelkezés mint a P-ZÓNA tábla hatályosságáról de ahogy mondtad a parkolótársaságnak sincs ellentétes adu a kezében. 1:1 az állás a bíró személyes meglátásán múlik ilyenkor a dolog. Miért ne lehetne mázlid, hogy neked dönt? Legfeljebb nem segít de ártani nem árt ha beveted. Sőt még annyi előnyöd van, hogy mivel te alperes vagy ilyenkor a bizonyítási teher nem a tiéd, hanem a felperesé hoppá! Én nem hagynám ki a helyedben. CSak szimplán kérd a felperes bizonyítsa hogy a kereszteződés nem oldotta fel a simaP táblát, nem fogja tudni. Ja hogy te sem az ellenkezőjét? Nem baj, mivel nem rajtad a bizonyítási teher!
2017. febr. 11. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!