Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ilyen balesetben hogy kellett...

Ilyen balesetben hogy kellett volna dönteni?

Figyelt kérdés
Leesett a hó és nagyon csúszott az út. Nagyon lassan mentem de a velem szemben levő kocsi megcsúszott és kereszbeállt az úton, aki mögötte jött egyébként egy teherautó hogy elkerülje az ütközést félrerántotta a kormányt így velem szembe jött. Én is hirtelen hogy elkerüljem az ütközést félrerántottam a kormányt így a mellettem levő bicikliútra kerültem. Hálisten senki nem volt ott de ha mégis lett volna ez esetben én lennék a hibás?

2016. dec. 14. 21:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Senki nem pörgött sehova. A szembe jövő autó megcsúszott és egy bokor megfogta. A fara kilógott az útra és a mögötte jövő teherautó átjött az én sávomba hogy ne menjen neki.
2016. dec. 15. 09:46
 12/15 anonim ***** válasza:
93%

Akkor ezt mondd:) Így érthetőbb és van értelme a kormány elrántásának. És ismét az elejére jutottunk, figyelj hogyan teszed a tanúvallomást, mert ez így máris bukó lenne.

10-es, több 100.000 km van a lábamban, nem csak személyautóval...

2016. dec. 15. 10:37
 13/15 A kérdező kommentje:
Senki nem tesz tanúvallomást mivel nem történ se személyi se vagyoni kár (kivéve talán a szembejövő kocsit de ő sem állt meg trécselni velem, kitolatott és ment dolgára). Csak érdekelt ilyen szituban ki szerint hogyan kell cselekedni. Ösztönösen az ember védi magát és elkerüli az ütközést, más kérdés hogy ha jöttek volna bicikliúton nem lett volna jó döntés. A biciklisnek nem sok esélye lenne de nekem se esett volna jól egy frontális ütközés egy teherautóval. Na de túltárgyaltuk.
2016. dec. 15. 11:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Bizony az a kérdés, hogy ki hív előbb rendőrt és kinek van felvétele az esetről. Mert ha nincs felvétel, a rendőr teljesen máshogy beállíthatja az esetet.

XI. ker rendőrkapitányságon ez szokás.

2016. dec. 18. 12:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen, azt mondom, hogy amikor majd ilyen esetben teszel vallomást akkor jobban figyelj oda mit és hogyan mondasz. Mert ha jegyzőkönyveznek és így hadoválsz akkor csak rosszabb lesz a helyzeted.

Egyébként előttem szólónál a pont, én is tapasztaltam, hogy nem a tényeken múlik a jegyzőkönyvezés, ítélethozatal stb hanem valami egész máson

2016. dec. 18. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!