"Nem adták meg a jobb kezet", és jobbról törik össze az autó?
Van egy elég népszerű ismerősöm, aki felrakott a facebookra egy képet a törött autójáról.Feltették a kérdést,hogy mégis mi történt, mire azt írta,hogy nem adták meg neki a jobb kezet.
Rengeteg komment, és mindenki sajnálkozik, vagy szidja a másik sofőrt,hogy nem tud vezetni.
De vajon miért nem merül fel senkiben sem,hogyha a jobb kezet nem adták meg, akkor miért a kocsi jobb oldala tört össze?Akkor inkább ő nem adta meg szerintem.
Vagy esetleg más ötlet?
(lehet,hogy csak fogalmazni nem tud, de elég szűkszavú a balesetről)
Túl népszerű az illető ahhoz,hogy rákérdezzek, nem merem odaírni, de azért furcsa,hogy ennyire birka mindenki?
(nincs jelentősége csak sajnálom a másik sofőrt aki kapja az ívet ismeretlenül is)
# 1/1 Időpont ma 21:07
Lehetetlen. Ha nem adták meg a jobb kezet, akkor neki balról jött, ELÉ. Lehetetlen, hogy onnan elkapja a jobb oldalát. Még akkor is, ha elengedte, és túl hamar ment utána, akkor is a bal hátulját kapja el, nem a jobbját...
Kérdező:
Szerintem nem tudja mi az a jobbkéz-szabály. Vagy nem tudja melyik a jobb keze.
A jobboldali ajtó van telibe vágva :)
Értékelem a szándékot, de mivel nem vagy az ismerősei (valószínűleg) nem igen tudnál hozzászólni.
tipikus a pontozás
az egyetlent, aki rájött mi a buktató a cimbora történetében, lepotozzák
csak akkor tud összetörni a jobb ajtó, ha ő nem adta meg a jobbkezet a jobbról jövőnek
de ez a most felnövő x, z, vagy milyen generáció értelmi képességeinek korlátozottságát ismerve már nem is meglepő
A facebook kommentekre ne hagyatkozz. Ahogy én látom minél népszerűbb valaki a facebookon, minél több a komment, minél több a gyűlölködés, nyavajgás, sajnálkozás, átkozódás stb, annál inkább alja népség és annál inkább elfogult.
Felpontoztam a hozzáértőket, jobbkezes utcában úgy vághatták telibe a jobb oldali ajtót, ha ő nem adta meg az elsőbbséget. De nyilván a fentiekből kifolyólag az illető ezt nem ismerné el
Én vagyok az 1-es válaszadó és én így képzeltem el, hogy az A autó nagy sebességgel átmegy a kareszteződésen, a B autó meg a hátuljába megy bele
Azt gondolom - a képből kiindulva -, ha az A jelű autó ( szélsőséges esetben ) 1 másodperccel hamarabb érkezik a kereszteződésbe, mint a B jelű, akkor már nem áll fönn a jobb kéz szabály.
Az is igaz, hogy ebben az esetben a B jelű jármű nem a jobb kéz szabály alapján köteles elsőbbséget adni az A jelűnek.
A szabály úgy fogalmaz:
" Útkereszteződésben - ha közúti jelzésből vagy forgalmi szabályból más nem következik - a jobbról érkező járműnek van elsőbbsége."
Az elsőbbséggel kapcsolatban pedig így:
"Elsőbbség: továbbhaladási jog a közlekedés más résztvevőjével szemben. Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására."
Most már csak az a kérdés, ez az 1 másodperc előny alkalmas-e a haladási irány vagy sebesség hirtelen megváltoztatására ?
# 8/9 Időpont ma 08:41
Ez rendben is van, de ez maximum az eleje, vagy a jobb eleje. Ha már mondjuk a jobb első kerék tájékán is sérült, akkor ezt nehéz összehozni... Nyilván látni kéne a képet az autóról, de nekem speciel a jobb fényszóró még nem a jobb _oldala_ az autónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!