Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Éjszaka egy villanást észlelte...

Éjszaka egy villanást észleltem jobbról, traffipax volt?

Figyelt kérdés

Éjszaka (túlzás, olyan 10 körül) vezettem a városban (Gyöngyös), nem tudom pontosan, hogy milyen gyorsan (egy zebránál biztonság kedvéért lelassítottam, majd épp visszagyorsítottam amikor villant. Nem vagyok "egy nagy gyorshajtó", de mivel nem volt semmi forgalom és aránylag jó az út, így kevésbé lehet észrevenni, végülis akár lehet, hogy volt az 65-70, bár szerintem max 60.)

Tőlem jobbra/jobbról egy vaku-szerű, szinte pillanatokra elvakító villanásnak voltam a tanúja. Tőlem jobbra egy parkoló volt, ahogy fékezés közben visszanéztem épp állt ki egy kocsi.

Mi lehetett?

2014. okt. 19. 22:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Trafi biztos nem, mert az nem világít.
2014. okt. 19. 22:33
 2/13 A kérdező kommentje:

Én úgy tudtam, hogy csak az új nem és a régi igen, ezek szerint rosszul tudtam? :D

(viszonylag) Új jogsis vok.

2014. okt. 19. 22:37
 3/13 A kérdező kommentje:
Csak mert ha a régi ige,: arra elég nagy az esély, hogy gyöngyösön a régi fajta van xd :D
2014. okt. 19. 22:38
 4/13 anonim ***** válasza:
A trafi nem oldalról villan hanem előtted. Magyarba előlről fotóznak. Lehet csak gyerekek passzióztak vagy fotóztak valamit a susnyásban..
2014. okt. 19. 22:39
 5/13 anonim ***** válasza:
2014. okt. 19. 22:40
 6/13 A kérdező kommentje:
Én amúgy arra gondoltam, hogy a mellettem (ki)parkoló kocsi esetleg felkapcsolta a távolságit valamilyen érthetetlen okból egy pillanatra.
2014. okt. 19. 22:47
 7/13 anonim ***** válasza:

"A trafi nem oldalról villan hanem előtted. Magyarba előlről fotóznak."

Akkor biztos én lakom rossz helyen, de eddig minden trafis fotóm hátulról készült. Ezek közt van éjszakai is, és villant nem is kicsit.

A telepített fix trafik is villannak, ráadásul akkorát, hogy majd kisül a szemed tőle.

2014. okt. 19. 23:23
 8/13 anonim ***** válasza:
41%
Nemtudom,de az,hogy oldalról villant nem zárja ki a trafit..(En gyorshajto vagyok,a munkam miatt) trafira tippelek..:):/
2014. okt. 19. 23:30
 9/13 anonim ***** válasza:

1. oldalról nem szoktak trafizni

2. csak a fix trafik villannak, ugyanis ...

3. ... már legalább 5 éve nem használnak villanós trafit

2014. okt. 20. 01:16
 10/13 anonim ***** válasza:

#1: Tévedsz. A radar elvű traffinak van vakuja. És ez nem csak a régikre igaz, hanem pl. M1-es dobozok is villannak este, mert azok is radaros műszerek. A lézeres nem villan, mert annak infravörös ledek világítanak.

#9: Ez is tévedés. Van még radaros traffi mobilba is, csak már elenyésző számban.

Amúgy fotóznak szemből és hátulról is. Ez az "oldalról fotózott" nem tudom, hogy hogy érted... Nyílván ott fotóz, ahol van rendszám. A kocsi oldalát felesleges lenne lefotózni...

Kérdező: Kétlem, hogy Gyöngyös lenen mobil radaros traffipax... Szóval nyugalom. 60-65 km/h-ér meg úgyse büntetnek...

2014. okt. 20. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!