Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Balra kell indexelni vagy jobbra?

Balra kell indexelni vagy jobbra?

Figyelt kérdés

A kepen lathato foutra megyunk ra egy kisebb utrol.

[link]

2016. aug. 7. 11:57
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
67%

Alapvetően az a baj, hogy a kérdésben egy statikus képrészlet van, és megtévesztő. Emiatt gondolják többen sávváltásnak, balra jelzéssel.

Dinamikus képpel ez az a hely, szemből:

[link]

Innen jön:

[link]

2016. aug. 7. 12:46
 12/31 anonim ***** válasza:
46%

Én akkor is balra indexelnék itt. Az a baj a kérdező olyan kérdéseket tesz fel mint mutatta, hogy nem lehet dönteni. De komolyan, a teszkós kép is olyan, hogy a rózsaszínnek van elsőbbsége ( nézzétek meg ) itt meg a haladási irány szerinti tábla szerint balra kell indexelni mert főlmégy a védett útra. Ezek a helyzetek ahol még egy KRESZ oktató is elbukna kép szerint.

Mert ügye mindent bele lehet magyarázni ezekbe csak akarat kérdése.

2016. aug. 7. 12:58
 13/31 A kérdező kommentje:

:DD

Olyan kerdeseket teszek fel, amik engem is gondolkodba ejtenek, azert eszem fel. Amugy en magamtol balra indexeltem volna, de ment elottem egy autos o meg jobbra indexelt, ezert estem gondolkodoba.

2016. aug. 7. 13:03
 14/31 anonim ***** válasza:
47%
Aki itt jobbra indexelést javasol, maradjon csendben. Dinamikus képpel, vagy statikussal, mindegy. Ez egy bal indexes hely.
2016. aug. 7. 13:03
 15/31 anonim ***** válasza:
21%
Ezen a szakaszon még kis csavarással három úttestű útként is lehetne értelmezni a helyzetet, balra kell indexelni
2016. aug. 7. 13:31
 16/31 anonim ***** válasza:
38%

Balra. Tényleg kicsit eltöpreng rajta az ember, de gondolj bele így:

Van egy stoptáblát, és egy köt.haladási irány, ill. záróvonal.

A stoptáblánál megállsz. Mit tehetsz? Csak "egyenest" mehetsz ki a főútvonalra, mivel ott a tábla, és a záróvonal.

Ezt jelezni kell a főútvonalról érkezőknek. Ha jobbra indexelsz, az egyrészt azt is jelenthetné, hogy félre akarsz állni, másrészt kevésbé észrevehető. Így marad a balra indexelés, mivel be akarsz húzódni az ő sávjukba, és amúgy sem érthetnék félre, mivel tudhatják, hogy innen nem mehetsz a másik irányba.

2016. aug. 7. 13:44
 17/31 belapus ***** válasza:
28%
Miután ez ugyanaz az út, csak itt a forgalmi sáv nem útburkolati jellel, hanem szintben van elkülönítve a többi forgalmi sávtól, én is úgy gondolom, hogy itt sávváltásról beszélhetünk, ezért balra gondolnám az irányjelzést.
2016. aug. 7. 14:35
 18/31 anonim ***** válasza:
22%
Itt kizárólag balra kell indexelni, hiszen balra térsz ki, a másik sávba. Nem is jutna eszembe, hogy jobbra indexeljek. Egyébként kövezzetek meg, de ilyen helyeken van hogy direkt nem is indexelek semerre, mert úgyis csak előre lehet menni, ott van a tábla is.
2016. aug. 7. 14:40
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Sávváltás? Stoptáblával???
2016. aug. 7. 17:14
 20/31 belapus ***** válasza:
24%
Igen, STOP tábla, de ezt tekinthetjük megszűnő sávnak, ahol a biztonságos közlekedés elősegítése végett tábla kihelyezését találták indokoltnak.
2016. aug. 7. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!