A körforgalmat kötelesek vagyunk az egyes sávon elhagyni, vagy ajánlatosabb azon a sávon maradni, amelyiken addig is voltunk?
Az egyszerűség kedvéért próbáltam demonstrálni azt,hogy mire is gondolok.
1. [link]
2. [link]
Melyik a helyes?Mindkettő?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Egyik se helyes, a szélső sávból kell elhagynod a körforgalmat! Amit lerajzoltál, olyan körforgalom szerintem nem is létezik Magyarországon.
Errefelé max. 2 sávos körforgalom létezik, de van ahol már kezdik megszüntetni, mivel az emberek képtelenek rendesen használni.
Igen tudom, hogy vannak bonyolultabb "körforgalmak" de azok a jelölés ellenére inkább több sávos kör alakú csomópontok, ahol lámpás irányítás és sok záróvonal segít az áthaladásban. Ezeken a helyeken már előre a megfelelő sávba kell besorolni a választott útirány alapján:
Ilyen körforgalom nem létezik Magyarországon, csak körcentrikus jelzőlámpás kereszteződés, aminek nem ilyen a rajza. Tessék:
Miért mindig én vagyok lepontozva?
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!