A zebrán gázolást miért nem lehet végre példásan büntetni?
8#
Ha dudál a gyökér, akkor dudál. Ha nem tetszik kikerül, és ő üti el a gyalogost.
Szerinted jobban jársz ha te ütöd el az ő suttyósága miatt?
A bíróságot sem fogja meghatni hogy te azt mondod hogy elgázoltál valakit mert a mögötted jövő nem tartotta a követési távolságot.
Nekem is volt kamionos aki villogott, mert 70-ről vissza mertem fékezni 60-ra a 60 as táblánál, ahol tudom hogy rendszeresen kint van a háromlábú. Hagytam hadd villogjon, sokszor én is kénytelen vagyük mögöttük cammogni 70-nel és az sem érdekel senkit.
"Volt halálos gázolásom is, nem zebrán. Így nem én voltam hibás. "
Na látod, és ha pont zebrán történt volna az eset, akkor is ilyen könnyen dumálnál?
Lehet hogy többet vezettél, ezt nem tagadom, nekem csak 650 ezer km van levezetve.
Csak mert valaki felhozta a gyakorlatot, nekem 2 millió feletti km - em van.
Mégis azt mondom, kényes a dolog, csak akkor lehetsz teljesen biztos magadban ha szinte megállsz a zebra előtt, másként meglepetések érhetnek. Ha pedig megállsz, akkor meg az újraindulás veszélyes, főleg nagy járművel, busszal, kamionnal, mert indulnál és a holttérben pont akkor találja ki a gyalogos, ő még gyorsan átfér. Én is tartok a gyalogosoktól, bevallom, nagyon kell figyelni.
Nyilván nem minden átkelő ilyen, sokuk jól belátható, odanézel, nincs ott senki, go tovább. De sok vacak hely van, ott cigiznek, mert 2 méterre buszmegálló van, buszra várnak, ott meg nem lehet bagózni, nem is akarnak átmenni, csak csevegnek a zebránál.
Értem én, hogy elsőbbségük van, de nekem még úgy tanították a szüleim: nézz körül kisfiam mielőtt átmész a zebrán. Életemben nem éreztem még magam veszélyben gyalogosként.
Autóval viszont tartok a dologtól. A szabály adott, ez van.
Nyilván 5 év fegyház nem adható ilyesmiért, mert arányosságnak kell lennie, akkor egy szándékos gyilkossal mit teszel, élve megnyúzod?
"Na látod, és ha pont zebrán történt volna az eset, akkor is ilyen könnyen dumálnál?
Lehet hogy többet vezettél, ezt nem tagadom, nekem csak 650 ezer km van levezetve."
Én is annyi körül saccolom az enyém lehet nem több.
Azért zebrán nem történhetett volna az eset mert ott nem megyek 100-zal, viszont autópályán nem vagyok köteles arra figyelni hogy valaki ott sétálgat, főleg ha előttem is mennek.
Azóta meg pláne óvatos vagyok még zebra nélkül is, ha gyalogos van az út mellett.
Egyébként nem összehasonlítható a két dolog, mert nem azonosak a feltételek. Ahol zebra van, eleve nem mehet az ember olyan gyorsan.
Én sem azt mondom hogy nincsenek kivételek, de a többség nem abból adódik hogy kivilágítatlan utcán éjszaka lesben áll a gyalogos a bokor mögött és kiugrik féktávon bellül, hanem pl olyan szitukból, amikor párhuzamos közlekedésnél az egyik megáll, a gyalogos kilép mögüle, az agyatlan a másik sávban meg nem adja meg az elsőbbséget, még csak nem is gondolkodik el hogy a másik balfék miért állhatott meg.
De a vétlenséget általában lehet bizonyítani. (pl. kolegám kiment a villogó szirénázó mentő elé, ami elgombázta. Rekonstruálás után megállapították hogy kb 1-1,5 másodprecre lehetett észrevenni hogy valami történik. Tehát elindult, mire reagálhatott, telibe kapták. Az ilyen esetben indokolt hogy nem ítélik el.)
A ZEBRA AZ ÁLLATKERTBEN VAN!!!!!!!!!!
A közúti közlekedés során csak kijelölt gyalogátkelőhely létezik.
A büntetőjogban nincs hanyagságból elkövetett emberölés, csak gondatlanságból. A közúti baleset okozása ha halálos kimenetelű akkor sem emberölés.
Egyébként a kijelölt gyalogátkelőhelyen történt baleseteknél súlyosbító körülményként veszik a helyszínt, de az ítélet nagyon sok mindentől függ.
"A közúti közlekedés során csak kijelölt gyalogátkelőhely létezik. "
Amit zebrának is hívunk :D
A fenti kérdés vitájában marha nehéz lenne minden alkalommal leírni: kijelölt gyalogátkelő hely.
Olyan ez, mint a "macisajt", mindenki tudja miről van szó, autós szleng.
Szerintem ember nincs, aki a válaszokat olvasva azt hihetné, hogy itt a derék közlekedők, a csíkos szőrű afrikai jószágon hajtanak keresztül napjában. Ugyanakkor gyalogosok is tapodják szegény párát.
A kérdezőnek szólt a komment, ha már ilyen okos, és ilyen szavakkal dobálózik, mint a fegyház, meg a hanyagságból elkövetett emberölés.
Ismerem a szlenget, tudom hogy a köznyelvben mit hogyan neveznek, közlekedek elég sokat.
Üdv az " ügyvéd úr " :D
"A kérdezőnek szólt a komment, ha már ilyen okos"
Kettőnk közül nem én okoskodok. Lehet hogy a magyar nyelvet sajnos egy ideje már csak itt használom, és rosszul fordítottam a "fahrlässige Tötung"-ot. Ez bocsáttassék már meg nekem. A többit pedig leírták, hogy szleng. Ahogy látom értékelték is a produkciót. (annélkül hogy én nyomnék piros kezet, nem szokásom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!