Kapok munkáltatóii gazolást?
Figyelt kérdés
GYED-en vagyok, ezáltal a munkahelyemen fizetetlen szabadságra vagyok véve. Tud azért a munkáltató kereseti igazolást kiállítani? Határozatlan idejű szerződésem van.2012. aug. 29. 12:04
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem. Max. azt tudja igazolni,, hogy ott dolgozol, de most GYEDen vagy. Ha jövedelem igazolás kell, akkor pedig az OEPtől kellene kérned valamit, ill. minden hónapban küldenek egy adó adatlap félét a GYEDedről, az is jó lehet. Mire kell?
2/7 A kérdező kommentje:
már 11 hónapja GYED-en vagyok, de én még semmi papírt nem kaptam, csak a legelején, mikor átvettek. Folyószámla hitelhez kellene.
2012. aug. 29. 13:01
3/7 anonim válasza:
HR-esként dolgozom és mi a kismamáknak is kiküldünk pl bérjegyzéket, amin a gyed összege szerepel. Adtam ki már munkáltatói igazolást és kereseti kimutatást is kismamának. Mi tb kifizetőhely vagyunk, lehet, hogy ezzel is összefügg. Ha gyesen lennél, arról már nem tudna a munkáltatód kiállítani semmit, mert azt nem a munkahely utalja. (persze, ha nem TB kifizetőhely a munkahelyed, akkor nem hiszem, hogy tudnak kiállítani. Kérdezz rá náluk!)
4/7 anonim válasza:
Első vagyok. Igen, ha TB kifizetőhely a munkahelyed, akkor ők ki tudnak állítani valamit a GYEDről, ha nem, akkor viszont az OEPből kell kérned.
5/7 A kérdező kommentje:
a kórház TB kifizető?
2012. aug. 29. 13:47
6/7 anonim válasza:
Honnan kapod a Gyedet?A kórház utalja vagy az OEP?
Ha a kórház akkor TB kifizetőhely.
7/7 A kérdező kommentje:
Az város, ahol lakom utalja "munkabér" megjelöléssel. Akkor gondolom ez azt jelenti, hogy közalkalmazottként amúgy is a város a kifizetőm, így akkor a munkahelyen tudnak, valami igazolást adni, vagy hasonlót, ami jó lehet, ugye? (Bocsi, ha értetlenkedem, de abszolút nem vagyok otthon a témában.)
2012. aug. 29. 17:09
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!