Ha 140km/h-val előzök az autópályán és megérkezik mögém egy BMW 200km/h-val elsőbbsége van?
Villog, dudál és megpróbál arra kényszeríteni, hogy húzódjak be 2 kamion közé szabálytalanul (minthogy ilyenkor nincs meg a kellő féktáv).
Szóval tényleg elsőbbségük van a BMWs parasztoknak?
"felett előzök a belsősávban"
Akkor még1X : Párhuzamos közlekedésnél NINCS előzés.
A külső vagy a belső sávban elhaladás van a másik jármű mellet.Az adott szitunál pedig ha van hely és kényelmesen beférsz a két kamion közé akkor nyugodtan húzódj le,ha nincs akkor jöhet 400km/h val is nyugodtan az bémvéemmpóverrel kénytelen lesz megvárni míg az adott tempódban elhaladsz a kamionsor mellett.Én nem látok ebben semmi bonyolultat...
Tetszik, hogy megint ki van emelve a kérdésben, hogy egy BMW-s...
Amúgy nem voltam ott fogalmam sincs, hogy így történt e ahogy te leírtad, vagy csak te így élted meg a sztorit, netán sértettésget éreztél, mert valaki nálad gyorsabban akart haladni, a leírásból bőven az utóbbi jön le.
A magyar autósoknak meg el kellene gondolkodni az autópálya helyes használatán, szombat reggel az M7-esen haladtam Budapestről a Balatonig és bizony azt tapasztaltam, hogy az autósok jelentős része, egyszerűen nem akar jobbratartani.
Nem arról van szó, hogy nincs lehetősége, hanem egyszerűen addig amíg nem éreztetik vele, hogy van aki gyorsabban haladna addig nem sorol ki.
Ennek hétvégén is az volt az eredménye, hogy összegyűlik vagy 20 kocsi és libasorban követik azt az egy barmot, végül kell vagy 10-15km mire ez a 20 kocsi kényelmesen olyan helyzetbe kerül, hogy meg lehet őket előzni szabályosan.
Nem csak az hogy nem akar, a másik kamion látótávolságon belül van, akkor minek menjen ki a külsőbe, ha 2 perc múlva visszajön?
Ja, azért hogy 15 autós elmehessen nyugodtan és ne vonatozzunk egybefüggően Bp-től a Balatonig.
"hogy az autósok jelentős része, egyszerűen nem akar jobbratartani.
Nem arról van szó, hogy nincs lehetősége,"
Magyarul tök üres a külső sáv.Ebben az esetben roppant rugalmasan megoldható a dolog.Szépen kisorolsz a külsőbe,és ott haladsz el mellette.
Mi van akkor, ha nem üres a külső sáv, de a lassabb bőven ráérne kimenni elengedni 4-5 autót. Te erre számítasz, vársz picit mögötte, rávillantasz, vársz picit mögötte, addigra pedig már lehet nincs alkalmad kimenni a külsőbe elmenni mellette. Mint pl az előző hozzászólásomban lévő link. Nem üres a külső, de lenne hely elengedni a másikat.
Ha lenne sok autósnak egy légysz rnyi érzéke, akkor nem lennének az autópályás letolások éa levillogások.
A kötsög Béjemvésnek sem érdeke padlógázzal utolérni, satufékkel beállni a seggedbe, megvárni míg kikolbászolsz, majd padlógázzal tovább menni. Én is (és gondolom sok másik autós is) előre kiszámolom hogy a lassabb mikor hagyja le a kamiont/másik autót. Játszok a gázpedállal és úgy időzítek hogy lendületből el tudjak menni. És itt jön a baj, amikor a szerencsétlen nem megy ki jobbra. Ha lendületből kicsapom és megelőzöm, akkor félő hogy megijed/nem nézi a tükröt és nekem jön. Nem az a baj hogy nem tudunk elmenni mellette, hanem félünk. Ha annyira sötét hogy nem tud elengedni, akkor mennyire figyelhet?
Ja, és ennyit a kérdezőről is. Megkérdeztem hogy hányadik kamionnál érte utol a BMW és nincs válasz...
"#24-esre én már nem is reagálok"
Amennyiben érdemben nem tudsz cáfolni akkor ne is... :-)
Én sebességtartó automatikával közlekedek autópályán. Általában 140-re van állítva.
Ez kényelmes és biztonságos tempó, nem különösebben agresszív.
És mikor haladok el a 90-120-130-al haladók mellett, megérkezik mögém valaki aki eddig jött +160-al.
Ilyenkor két lehetőség adódik:
vagy van hely kimenni a külsőbe és akkor kimegyek, vagy nem.
Azt viszont nem látom be, miért kellene nekem lelassítanom és kihúzódnom azért mert ő gyorsabban akar menni?
Nem úgy van ez a dolog, hogy a belső sáv a gyorsabb autóknak biztosít elhaladási lehetőséget a lassabbak mellet? Ha ez megtörtént, akkor mindenkinek kötelessége jobbra tartani. Viszont ilyenkor a 160-al jövőnek is kötelessége megfelelő követési távolságot tartva megvárni a manőver végét. Németországban az ilyen szituban közel jövő, villogó autóst simán 500€-ra büntetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!