Erős ködben, ha ugyanoda mehetek autópályán és főúton is, szerintetek melyiken kevésbé veszélyes? Úgy gondolom, a biztonságos sebességet sokan nem tartják be sem egyiken, sem másikon, én igen, de az csekély vigasz.
Mindenkeppen autopalya. En 100-al, reflektorral, kodlampaval karacsonyfakent szaguldoztam tegnap ejjel - de 140-el is huztak el mellettem paran.
Autopalyan ekorul mar ki tudnak kerulni a gyorsabbak is. Foutra biciklis is kitevedhet, ott is johetnek 100 korul... En nem kockaztatnek.
Autópálya, mert:
- Nincs szembeforgalom
- Nincs oldal irányú forgalom (keresztút)
- Könnyű előzni ha jobbra tartasz
- Nincs lassú jármű (kivilágítatlan kerékpár, robogó, lovaskocsi, nagymama tolószékben, stb...)
ha parázol a pályán is tudsz 85-el menni a kamionok mögött, nem kötelező 140-el tolni a belsőben.
Egyértelműen autópálya csak arra ügyelj, hogy mögülled nehogy beléd csapódjon valami hülye, ez inkább a Románokra és a Törökökre jellemző.
Amúgy nekem autópályán is volt már halálfélelmem ködben, este mikor egy kamion 100-al jött mögöttem, előlre semmit nem láttam ezért nagyon gyorsabban se tudtam menni. 2 km-re volt a cél lehajtó, de olyan volt mint máskor 10 km-re lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!