Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 1-2 hónapos jogsival el...

1-2 hónapos jogsival el mernétek indulni autópályán egy 1,5 órás útra egyedül? Ti mennyi idővel a jogsi megszerzése után mentetek először autópályán?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 20. 17:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Fél éves és még a 6-os útra se enged Apa. Változó ez, de a lényeg, hogy ne félj. Ha magabiztos vagy akkor nincs gond. Engem nyomaszt a dolog fél év alatt nem mentem 2000 km-t se.

De ismerősöm már a 2. napon ment fel Pestre a pajtiaival.

2016. ápr. 20. 17:19
 2/12 dirtboy ***** válasza:
100%

a másfél óra az semmi,főleg autópályán ahol monoton minden.

ha neked tetszik be állsz a szélsőbe aztán csak mész,esetleg pár kamiont megelőzöl akik úgy lassabbak de ennyi.

a tempón kívül semmi extra nincs a pályán,városban 1,5óra kb 5x fárasztóbb és kb 1000x annyira veszélyes mint a pálya.

kérdés további részére pedig,én jogsi után 3-3,5évvel később vettem autót,addig nem vezettem.

szombati napon vettem kocsit és következő héten pénteken vezettem pályán,Alsózsolcáról mentem Hajdúszoboszlóra és annyit mentem akkor pályán hogy Debrecent elkerültem az elkerülő szakaszon.

2016. ápr. 20. 17:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már kb 2 éves volt a jogsim, mire autópályára mentem, csak mert előtte nem volt rá szükség. Tartottam tőle, mert tanulóvezetőként sem voltam egyszer sem pályán, de hamar bele lehet jönni.
2016. ápr. 20. 17:31
 4/12 anonim ***** válasza:
93%
Pályához 0 naposan is, oda kell a legkevesebb tudás. Beállsz külsőbe 120-130al és csá.
2016. ápr. 20. 17:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Első utam friss jogsival ,a Déli Pu.-tól indult! (Ott vettem meg életem első autóját és tök egyedül jöttem vele haza -Tolna Megye-)!

Szerintem ha megvan benned a kellő akarat ,akkor nem gond!

2016. ápr. 20. 18:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az autópálya a legbiztonságosabb útvonaltípus, miért ne mehetnél rá kezdő jogsival? Baromi egyszerű használni: balra mindig a nálad gyorsabbak vannak, jobbra meg többnyire tudsz menekülni, ha gáz van. (Kivéve ha pont szabálytalanul jobbról előznek téged, de ezt következetes jobbra tartással eléggé jó arányban ki lehet védeni.) Nem muszáj rögtön 140-nel veretni, beállsz egy 100-110-es tempóra és lekocogsz, ahová szeretnél, a tapasztaltabbak elől meg udvariasan kitérsz a külsőbe.
2016. ápr. 20. 20:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Max ha beparázol, maradsz a külsőben, mész egy kamion mögött 90-nel
2016. ápr. 20. 22:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne? Valamikor meg kell tanulnod vezetni és nem mindegy hogy sokszor 10 percet vezetsz vagy egybe 1,5 órát ? Én a jogsi másnapján menten 150 km-et, egyedül.

Ha meg félsz akkor meg ne vezess, ön és közveszélyesek a félős totyogós sofőrök.

2016. ápr. 21. 12:09
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Szerencsére nem félek a vezetéstől,nagyon szeretem. A kérdés azért merült fel bennem mert valahol olvastam ezen az oldalon hogy valaki szerint felelőtlenség friss jogsival felmenni az autópályára,és ezen elgondolkoztam egy kicsit,mert én se így gondolom.

2016. ápr. 21. 17:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Ma kocsival mentem városba, és úgy is jöttem haza a legnagyobb csúcsforgalomban. Befelé menet volt egy konfliktusom is egy fazonnal, aki kis híján nem adta meg nekem az elsőbbséget, és még neki állt feljebb. Mindegy, ez nem ide tartozik. A lényeg, hogy hazafelé a csúcsban a városban szinte araszolva lehetett haladni. Szinte idegőrlő volt, állandóan az 1-es és 2-es között járt a váltó, ritkán lehetett csak kigyorsítani rendesen 50-re. Szóval fék-gáz-fék-gáz. Aztán végre elértem az M0-ást, és komolyan mondom, megváltás volt a városi csúcshoz képest (pedig ott is csúcsforgalom volt rendesen). Szóval autóúton vagy autópályán közlekedni szerintem ezerszer jobb, mint városban. Ott csak beállsz egy viszonylag gyors tempóra, és azt tartod. Ha előtted lassan halad a sor, bemész a belső sávba, és előzgetsz. Ha esetleg kifáradnál, visszamész a külsőbe és akkor ott haladsz (meg ha nem előzöl senki, akkor is értelemszerűen visszamész). Ha esetleg elfáradnál benne (ami nem hiszem, hogy meg fog történni), akkor pedig leállsz egy út menti pihenőben (autópályák mellett elég sok ilyen van), és kifújod egy kicsit magad. De szerintem a világ legegyszerűbb dolga autópályán haladni.

Második kérdésre felelve: pár hónappal később lett kocsim, és az első utam, ha nem is autópályán, de autóúton vezetett.

2016. ápr. 21. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!