1-2 hónapos jogsival el mernétek indulni autópályán egy 1,5 órás útra egyedül? Ti mennyi idővel a jogsi megszerzése után mentetek először autópályán?
Autópályán közlekedni sokkal biztonságosabb, mint nagyvárosban, kisvárosban, vidéki vagy gyorsforgalmú útvonalon vezetni. Csak arra kell vigyázni, hogy ne aludj el, mert rettentő monoton.
Ha jól emlékszem 4 hónapos jogsival vezettem először autópályán. Örültem, mert végre lehetett menni 100 fölé anélkül, hogy a rendőröktől kellene parázni.
Azt hiszem úgy 9 hónapos lehetett a jogsim, mikor először mentem autópályán. Elsőre nem egyedül. Nekem szokatlan volt a nagy sebesség ezért az első órában még görcsös voltam, szorítottam is a kormányt rendesen. :) Másodjára egyedül mentem és nagyon élveztem.
Arra figyelj, hogy ne menj ki másik, gyorsabb autó elé mikor előz, nézegessed gyakran a visszapillantót! Ne csak akkor amikor megérkezel egy autó mögé akit előznél, hanem folyamatosan, hogy lásd messziről, hogy mögötted is hogyan halad a nép. Akik bőven 130 felett mennek, azok elég hirtelen tudnak utolérni. Ha épp a belsőben vagy és előzöl, akkor érdemes mielőbb befejezni és elengedni így megkíméled őt is stressztől, hogy valaki feltartja és magadat is a kellemetlenségtől, hogy levillognak és a seggedbe másznak ami ráadásul még baromi veszélyes is, gyakorlatilag élet-halál kérdés ekkora sebességnél.
Túl sokat nem járok autópályán, de még így is sajnos elég gyakran találkozok vele, hogy 135-140 körül a belsőben előzök kocsikat és akkor kijön elém egy-egy ember amikor a követési távolság már negyede is alig van meg és fékezésre kényszerít. Az ilyen nem tudom hova teszi az agyát olyankor, de ha egyszer valaki telibe vágja hátulról (mert emberek lévén mindenki hibázhat és mert van aki simán megy 150-160-at is, sőt) akkor majd nézegetheti a tükörben magát miközben a tűzoltók vágják ki a roncsból, ha egyáltalán túléli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!