Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha 140km/h-val előzök az...

Ha 140km/h-val előzök az autópályán és megérkezik mögém egy BMW 200km/h-val elsőbbsége van?

Figyelt kérdés

Villog, dudál és megpróbál arra kényszeríteni, hogy húzódjak be 2 kamion közé szabálytalanul (minthogy ilyenkor nincs meg a kellő féktáv).

Szóval tényleg elsőbbségük van a BMWs parasztoknak?

2016. máj. 31. 09:00
1 2 3
 11/28 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Nincs elsőbbsége, de azért érdekelne a történetről egy videófelvétel. Lehet velem van a baj, de érdekes módon nekem nem szokott a seggembe megérkezni 200-zal egy villogó BMW.

Volt már olyan hogy utolért egy gyorsabb, de nem villogott mivel valóban nem volt hova menjek.

Hirtelen 2 esetet tudok elképzelni amiket láttam az utakon:

1. Nem nézi rendszeresen az autós a tükröket, bevág a 200-zal haladó BMW elé. Itt tedd fel a kérdést magadnak. Ha nézed rendszeresen a tükröket és látod a BMW-t, előzés előtt elveszed a gázt pár pillanatra, akkor a Bömös elmehet szabadon és te utána előzhetsz nyugodtan? Magyarul hányadik kamion mellett ért utol??

2. Több autót előz folyamatosan az autós, de nem képes felmérni a sebességkülönbségeket és a távolságokat, LEHET, hogy minden komolyabb manőver nélkül kimehettél volna egy pillanatra a külsőbe elengedni a gyorsabbat. Sokan bérelik a belsőt úgy, hogy 3-4 gyorsabbat is elengedhetne akár.

Ezek természetesen csak tippek, nincs kizárva hogy egyszerűen idióta volt a másik, de én sok példát láttam a fentiekre.

Nekem csak azért furcsa a dolog, mert 110-130-cal levezetek kb 1600 km-t egyhuzamban és senki nem villog rám, nem esik bele a seggembe ès nem tol le. Mindezt úgy, hogy ezalatt a táv alatt nem nyúlok a fékhez hogy sávot váltsak/mást elengedjek. Lehet az aurám miatt elkerülnek az ilyenek?

Ennél a történetnél is érdekelne a másik fél álláspontja. Legyünk őszinték hogy elég életszerűtlen hogy egy állandó tempóval haladunk a külsőben, majd ok nélkül tolnak, kielőznek, majd büntetőfékeznek. Nem tetszett a kocsi színe? Irigy volt az alufelnikre?

Természetesen elítélendő a Skodás tette, de meghallgatnám az okot is.

2016. máj. 31. 11:18
 12/28 anonim ***** válasza:
5%
Már a kérdés is hibás.Autópályán(párhuzamos közlekedésről lévén szó)NINCS előzés,csak elhaladás.Az adott szitut vizsgálva,mivel jobbratartási kötelezettséged van,amint a forgalmi viszonyok megengedik köteles vagy a külső sávba kihúzódni.Röviden ennyi.
2016. máj. 31. 11:27
 13/28 anonim ***** válasza:
47%

#11:

Azóta lett folytatás, a cserbenhagyó jelentkezett a sértettnél, aki ígéretének megfelelően visszavonta a feljelentést. Vannak ilyenek, simán el tudom képzelni. Itt már nem az elhaladás a fontos, hanem a másikra a saját akarat rákényszerítése, a másik megalázása.

Mivel jómagam Suzukival járok, számtalanszor tapasztalom, hogy mennyi előítélet van az emberekben. Ha szerenék buszt előzni páűlyán, mögöttem rágyórsít a belsőben. Más márkájú kocsinak elveszi a gázt, rávillant, gyere.

Nekem beesik a seggembe, villog, bejön a kamion és közém, rátol a belső fűsávra a belső szalagkorlát mellé, és két kézzel kell birkózni a kormánnyal, hogy fel ne csavarodjak a korlátra... Persze utána megy tovább, mintha mi sem történt volna.

Rengeteg pszichikailag alkalmatlan ember van az utakon. Ha rajtam múlna, kivonnám őket, mert nem büntetőjogi, hanem orvosi kategóriába tartoznak.

2016. máj. 31. 12:11
 14/28 Beviz Elek ***** válasza:
47%

Rendben hogy van fejleménye a dolognak, de akkor sem tudjuk hogy a Skodás miért tette ezt. Mint írtam, nem szabadott volna büntetőfékezzen, tehát nem védeni akarom, csak szimplán érdekelne hogy mitől gurult ez a gyógyszere. Lehet a Seatos jogsiját is el kellene venni, az egyik idegbeteg a másik szimplán nem tud vezetni.

Nem tudok mit mondani a tapasztalatodra, 19 éves régi fosom van, nekem sosincs ilyen bajom. Ahova akarom beteszem, nem tolnak, nem villognak, nem szorítanak le. Természetesen ehhez hozzá tartozik, hogy ha látom hogy jóval gyorsabban menne, akkor nem az orra elé 92,5-tel csapok ki és nem ennyivel előzöm a kamionsort, hanem vagy elengedem egy pillanatra a gázt és hagyom elmenni, vagy megnyomom a gázt és a következő lehetőségnél elengedem.

2016. máj. 31. 12:30
 15/28 anonim ***** válasza:
25%

Nem olvastam a válaszokat.

Elméletileg, a KRESZ szerint minden megelőzött autó és kamion után vissza kellene húzódni a külsőbe, majd megint vissza a belsőbe, és így tovább. Ez nyilván egy lehetetlenség, és veszélyes is az ilyen szlalomozás.

A bevett gyakorlat, hogyha elkezdel előzni egy hosszú sort, pláne a legnagyobb megengedett sebességgel, akkor a sietősök is hátul szépen megvárnak. És kit érdekel az hogy a másik lámpázik? Neki sincs jogában lámpázni. Az nem indok mondjuk, hogy ő 200-al megy, és ezért nem kell elengedni, a KRESZ úgy szól, hogy a gyorsabbat el kell engedni és kész, majd a traffi intézi a többit. De mint írtam, a gyakorlatban másképp vannak a dolgok.

Mindezt úgy írom, hogy én sem tartom be a sebességhatárokat pályán, magyarán a belsőben nyomulok mindig, de ha látom hogy nagy sort előz valaki, akkor nem vergődök, hanem megvárom amíg végez, aztán nyomom tovább. Akkor lámpázok, ha valaki alszik a belsőben, a külső meg full üres.

2016. máj. 31. 13:18
 16/28 A kérdező kommentje:

Ki mondta hogy kibérelem a belső sávot? Azt mondtam hogy "előzök"!!!!

2016. máj. 31. 14:58
 17/28 A kérdező kommentje:

Hol mondtam én ilyet?

2016. máj. 31. 15:01
 18/28 A kérdező kommentje:

A kérdés adott!

Úgy történt ahogy leírtam és nem egyedi eset!

2016. máj. 31. 15:03
 19/28 A kérdező kommentje:

Talán ez a legértelmesebb válasz! :)

Mint írtam felőlem is mindenki annyival megy amennyivel csak akar, de ha sebességhatár felett előzök a belsősávban akkor leszrom hogy ő 200zal óhajt menni!!!

2016. máj. 31. 15:08
 20/28 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Értem én amit írsz, csak azt nem tudom hogy valakinek ez miért nem egyedi eset és valakivel (pl velem) miért nem fordul elő ilyen soha. Érted hogy mi fura számomra? Nem hinném hogy a kocsimnak nyugtató színe/formája lenne és emiatt engem sosem találnak meg az ilyen állatok.

Sokáig azt hittem, hogy itt mindig a kérdezők a szegény, szerencsétlen àldozatok. Aztán olvastam itt egy fazont aki sírt hogy az M0-son ledudálják a kamionok és kényszerítik hogy őrült tempóval, akár a 90-nel száguldozzon és ez mennyire veszélyes és ijesztő. Hát kéremszépen az a baj, hogy túl sok lúzernek van jogosítványa akinek biciklizni sem szabadna. Az előbbit nem kell magadra venned, de mint írtam, érdekelne egy videófelvétel errők az esetről.

Hányadik kamionnál jártál mikor villogva belemászott a seggedbe?

2016. máj. 31. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!