A linken található rajzról kérnék véleményeket. Szerintetek ki volt a hibás?
A minap majdnem összetörtem magam a lerajzolt szituációban. Én vagyok "A" autó, jobbra kis ívben kanyarodtam ki, mivel "B" autó útját nem kereszteztem. Elsőbbségadás kötelező táblám volt, de ugye az most nem számított. "C" autó majdnem telibe talált, mivel beelőzte "B" autót. Kereszteződés előtt a KRESZ szerint tilos előzni, kivéve ha főúton halad (ez az volt), valamint elsőbbségadás kötelező van az alsóbbrendű úton (az is volt). Szerencsére kapcsoltam és beleálltam a fékbe.
Kérdésem tehát, én voltam a hibás, vagy a "C" autó?
Előre is köszi a válaszokat!
Te lettél volna a hibás,mert nemcsak balra ,hanem jobbra is el kell nézni ha kihajtasz a védett útra.
Az időrendiség viszont számít,mert ha már rajta vagy egyenesen a főúton és akkor vágódik ki az előző jármű akkor már nem tudsz mit csinálni,mert arra nem számíthatsz. Na ezt nehéz bizonyítani,sőt kb lehetetlen,hogy mi volt előbb az előzés megkezdése vagy a kikanyarodás.El lehet pereskedni évekig .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!