Így ki lett volna a hibás?
2 sávos körforgalomnál előttem egy busz állt, rögtön betudtam menni utána, és a belsőben megakartam előzni.
A harmadik kijáratnál kellett kimennem, tehát amúgy is így szabályos.
Viszont ő is a harmadiknál akart kimenni, és ahogy fordult, szépen jött be a belsőbe (nyilván nagyobb ív kell neki).
Végül be is zárta előttem a szöget, így fékeznem kellett.
Nem dudáltam, nem dühöngtem, de nem tetszett ,mert egyrészt nem sikerült megelőznöm, és még egy darabig tökölhettem mögötte a kihajtásnál.
Másrészt meg, zárja előttem a szöget?
Viszont őszintén nem tudom,hogy szabályos lett volna e, ha megelőzöm a belsőben.
Meg persze gondolhattam volna,hogy neki nagyobb ív kell, de kérem, ha egysávos a körforgalom,akkor sem hajt be a középen lévő ágyásba...
Utólag most nem tudom eldönteni,hogy ki miben hibázott.
A több sávos körforgalomban pont úgy kell közlekedni, mint a párhuzamos közlekedésre alkalmas úton. A sávváltás is pont úgy történik. Nincs kötelező sáv sem (kivéve ha olyan a körforgalom kialakítása)
A belső sávból először ki kell sorolni és csak úgy szabályos elhagyni a körforgalmat. A buszosnak pedig nem szabad mindenféle jelzés és elsőbbségadás nélkül sávot váltani még akkor se, nem tud kis ívben kikanyarodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!