Statisztikák szerint a női sofőrök kevesebb balesetet okoznak. Szerintetek is?
Viszont ha lenne olyan statisztika hogy a levezetett km-re melyik nem okoz nagyobb eséllyel balesetet, szerintem mást kapnánk. Hisz több a férfi sofőr az utakon és több a levezetett km is. Jól érzem?
"John Maclane, szerintem fölöttébb valószínű, hogy ha a személyi sérülésesnél a 27 százaléka szárad a nők lelkén, akkor a pléhkároknál is hasonló lehet az arány."
Lehet. Lehet, hogy nem. A "pléhkárok" esetében a körülmények egy része vagy egésze valamiért más, mint a személyi sérüléses balesetek esetében. Kisebb sebességnél történik, az egyik fél tud menteni, más a csillagok állása stb stb.. Adott évben 14750 személyi sérüléses baleset történik, e mellett történhet ugyanennyi, de akár 20-30-40 000 személyi sérüléssel nem járó baleset is ( én azt valószínűsíteném, hogy több a személyi sérüléssel nem rendelkező káreset, de ez tipp ) amelyekben akár lehet több a női vezetők okozta károk aránya, sőt összességében kijöhet a kettő 50-50-re is :D
" De pont nekik ,a biztosítóknak ,van olyan statisztikájuk amiben benne van hogy a nők kevesebb balesetet okoznak."
Én még ilyen hivatalos statisztikát nem láttam, de biztos van ilyen is.
És ahogy írták, megannyi eset van, ami sem a hatóság sem a biztosítók felé nem kerül jelentésre és ezek között van személyi sérüléssel járó is! ( én is tudok több ilyenről is )
A baleseteknek egy része ismeretlen okból történik, ott is lehet az ismeretlen ok bármi, akár egy női vezető is.
Hivatalos és nyilvános információ csak a személyi sérüléses esetekről van, a többiről nincs a fentebb leírt okok miatt. Ha nem tudjuk az összes esetet és az összes okot, akkor úgy böszmeség átfogó általánosítást adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!