Mit kell tennem ha közlekedési balesetet okoztam?
Figyelt kérdés
elütöttem egy robogóst, személyi sérülés is történt(boka zúzódás,semmi más hála az égnek).Az autóm eléggé összetört,de leginkább a lelkem..rendőri intézkedés is volt,de a sokk miatt abszolút kiesett mit is mondott a rendőr,hová menjek?Casco senkinek nincs.légyszi mielőbb válaszoljatok2010. ápr. 6. 09:39
1/8 anonim válasza:
kék sárga kárbejelentő. A károkozó biztosítójába menni ott leadni, ha készült jegyzőkönyv azt is(másolat). Ki a hibás azt nem irtad.
2/8 anonim válasza:
A kérdésben benne van.:Közlekedési balesetet okoztam.
Semmit nem kell tenned,ő bemegy azt intézi a dolgát.
3/8 A kérdező kommentje:
igen,én nem vettem észre az indexét(ami mellesleg elég koszos volt,de mindegy)...a lényeg,hogy nagyobb baja nem lett...most akkor menjek, vagy ne?????
2010. ápr. 6. 15:48
4/8 anonim válasza:
Nem kell bemenned. Jönni fog egy levél, hogy fizesd ki a kár összegét, vagy ugrani fog a bónuszod. Megoldják a biztosítók egymás között.
5/8 anonim válasza:
mivel személyi sérülés történt /8 napon belüli könnyü sérülés/ igy az ügy nem büncselekmény hanem szabálysértés. Rendőrségi eljárás lessz a vége melynek során kiderül, hogy ki volt a hibás. /a bizt. addig nem fizet/ Lehet, hogy a motorost hozzák ki hibásnak. a robogósnak is kell hogy legyen kötelező biztositása ha Ő az okozó akkor az Ő kötelezőjére fogják a károdat kifizetni vagy ha Te vagy a hibás akkor ellenkezőleg.
Viszont ha nincs a motorosnak biztositása akkor megegyezés kérdése vagy polgári peres uton kérheted a kártéritést. Ha még kiváncsi vagy valamire privibe válaszolok /helyszinelő/
6/8 A kérdező kommentje:
szia...köszönöm szépen már csak az a kérdés mikor kell bemennem a biztosítóhoz?Vagy nem is kell?mert azt is írta itt valaki....valószínűleg engem hoznak ki hibásnak, bár eléggé öreg-koszos volt a robogó, a fényszórója is alig látszott,nem hogy az indexe...szerinted, mennyi pénzbírságra számíthatok,illetve hogyan tudnák enyhítő körülményt "elérni"...nekem egy 16 éves Honda civic-em tört, a károm kb 100 ezer.vele járok dolgozni,tehát létfontosságú nekem.
2010. ápr. 8. 06:05
7/8 anonim válasza:
a motoros kanyarodási szándékát kézzel is kell, hogy jelezze kevés az"index" a kék-sárga bejelentőt feltétlen ki kell tölteni ennek egyik példányával / a vétlené az eredeti általában/ be kell jelentened a saját biztositódnál a többi az Ő dolguk /ne ők keressenek téged/helyszinelő
8/8 anonim válasza:
és hogy mennyi birságra számithatsz? Több tényezőtől függ. Voltál-e már büntetve akár szabálysértési ügyben is.Nézik milyen "öreg" jogsid van. Mennyi a havi kereseted van e család /gyermek// stb.ha huzós a büntetés kérheted a részletfizetést. Ha akarod küldhetsz egy vázlatot a balesetről és hátha hozzá tudok szólni az ügyhöz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!