Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Többsávos útra való kanyarodás...

Többsávos útra való kanyarodáskor melyik sávba kell kanyarodni?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, forgalmi vizsgára készülök. Utánaolvastam néhány dolognak, és egy elég jól összeszedett oldal azt írja, hogy egysávos útról többsávos útra történő kanyarodáskor mindig a belső sávba kell bekanyarodni, és onnan kisorolni a külsőbe. Ellenben az oktatóm úgy tanította, hogy mindig azonnal külsőbe kell. Pl. a Duna Plaza-tól kikanyarodok a Váci útra balra, akkor mindig azonnal a külső sávba kanyarodok. Mi az igazság? Félreértek valamit?

2016. ápr. 10. 21:26
1 2
 11/11 BringaManó ***** válasza:

#9: "Mert jobbra tartás van"

Miféle jobbra tartás?... Nem értettél félre valamit? Nem autópályán vagyunk...

"plusz a belső sávban haladnak azok akik gyorsabbak"

Ilyen sincs tudtommal, de ha volna, akkor is: miért mennék kijjebb, ha pl. én vagyok a leggyorsabban haladó?...

2023. dec. 8. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!