Abban az esetben is kötelesek vagyunk indexelni, hogyha egy kereszteződésben főútról főútra kanyarodunk, vagy ez nem minősül irányváltásnak?
Figyelt kérdés
2016. márc. 27. 22:08
11/33 anonim válasza:
Mert nincs jogsija nem is kérdezhet? Inkább kérdezzen szvsz.
12/33 anonim válasza:
A KRESZ könyv azzal kezdődik, hogy hinni kell abban, hogy a többi autós is a szabályok betartásával közlekedik. Szóval a másik autós nem hiheti, hogy èn kanyarodás miatt indexelek, mert egyèrtelmű, hogy a főút elhagyását jelzem.
13/33 anonim válasza:
Csakhogy előre menve és jobbra kanyarodva is - egyaránt jobbra jelzel !! Ez egy kicsit idétlen. Itt valami rettenetes félreértés van.
14/33 anonim válasza:
Nincs félreértés. A másik kocsi vezetője is ismeri a szabályokat, hiszen papírja van róla. S tudnia kell, hogy a főúton lévőnek éppen melyiket és hogyan kell alkalmaznia.
15/33 anonim válasza:
A hátul jövőt becsapom: nem jelzek, mégis jobbra kanyarodok - jobbra jelzek, mégis előre megyek...
16/33 anonim válasza:
Egyáltalán, hol írja a Kresz, hogy a főútat elhagyva jobbra kell jelezni ? Mert én nem találom...
17/33 anonim válasza:
Ha van egy kereszteződés, ahol a főút balra kanyarodik és mi letérünk róla, akkor jobbra kell jelezni akkor is ha egyenesen megyünk tovább, ha jobbra, akkor meg nyilvánvaló. Ha nincs irányjelzés, akkor a többi közlekedő azt fogja hinni, hogy a főutat követed. Felmerült, hogy jobbra és egyenes továbbhaladás esetén megtévesztő lehet. Aki emlékszik, az tudja, hogy nem. Az autó helyezkedésével és sebességével is jelezzük a szándékot. (Jobbra húzódunk a sávon belül az eddigi sáv közepén való haladás után és lassítunk, szerintem elég egyértelmű és biztonságos mindenki számára.)
18/33 anonim válasza:
A zárójeles rész persze a jobbra kanyarodás esetén igaz. (17. voltam)
19/33 anonim válasza:
16-os
Megtaláltad a lelőhelyet ? Én se találom...
20/33 anonim válasza:
Nem feltétlenül jobbra kell indexelni mindig, hiszen a főút kanyarodhat jobbra is és ha egyenesen letérek róla, akkor balra kell indexelnem, a lényeg, hogy ha főútról alsóbb rendű útra térünk (és itt a térünkön van a hangsúly), akkor index kell. Olyan eset is lehet, hogy kint van egy főút vége tábla és egyenesen mész tovább, akkor nem kell index.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!