Pesten milyen vezetni?
Ugyanolyan, mint vidéken. Persze több autó van és eleinte stresszeled magad - feleslegesen. Tudom, hogy most hiába mondom :), mert én is így voltam vele - de majd hozzászoksz.
A lényeg, hogy ne úgy állj hozzá, hogy valami ember feletti dolog Budapesten vezetni. Csak nyugi, menni fog.
Nagyon jó..aki tud, és élvezi a vezetést, az nem csinál nagy ügyet a balfácánokból..mert valahol annak is meg kell tanulni vezetni..
szóval észre sem fogják venni, hogy melyik autóban ül egy vidéki zöldfülű.. told a gázt, csak pirosnál állj meg, és figyelj a kerékpárosokra...
...valamint ne tartsd fel a többieket, menj a konvojban mintha száz éve itt autóznál. Ha meg ráddudálnak, tartsd fel a kezed, és mosolyogj... enny..
a többi sima ügy.
Én még csak csepelen vezettem de ott nem vészes.
A lényeg hogy legyen GPS vagy valaki mutassa az utat
Veszélyesebb,mint vidéken. Ez az igazság. De annyira nem veszélyes, hogy ha odafigyelsz, ahogy tanították, akkor is balesetet okozz.
Ha bemész a sűrűbe, és még zöldfülű vagy:
1.rádiót kapcsold ki
2.figyeld a táblákat, lámpákat
3.használd a tükröket, sávváltást idejében kezdd el, nem szégyen, ha-miután felmérted az előtted lévő forgalmat- hátrafordulsz megnézni, h. miújság, mielőtt átsorolsz. Kellő féktáv meglegyen, mert ha forgás közben megáll előtted a sor, utoléred. Indexelj-arra találták ki.
4.ha a belső sávban 70-nel mennek, és ez zavar, menj a külsőbe.
5. Tarts féktávolságot! (tapasztalat)
6. Kivédhetetlen szituk voltak, vannak, lesznek. 15 év rutin után a körúton úgy fordult ki álló sorból a furgon az oldalamba, hogy se gyorsítani, se fékezni nem tudtam, csak a szemem sarkából néztem, hogy WTF... De a Jóisten vigyázott ránk!
Meg kell szokni, de nem vészes, sőt...
Nem magával Budapesttel van a baj, hanem friss jogsisként a várossal. Vidéken csináltam én is, 1-1 sáv irányonként, néhol egy autó és ennyi. Nagyobb városokban sok autó, sok lámpa, sok sáv.
Egy kis gyakorlat után viszont mindegy hogy Bp, Berlin, London, Brüsszel vagy milyen felirat van a város szélén.
Legyen nálad navi bekapcsolva. Okostelefonos Waze app ajánlott. Hetente változik a forgalmi rend, az offline programok és kütyük rosszul használhatók pesten.
Térképpel, utcanévtáblákat keresve elviselhetetlen. Többnyire hiányoznak, vagy autóból alig láthatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!